Під час Великодніх свят львів’яни утворили на 35% відходів більше, ніж в інші дні до запровадження карантину. Тим часом, за останній тиждень у центрі Львова відновила роботу частина закладів харчування, які працюють на доставку. Тож у Галицькому районі на 10% побільшало відходів, аніж у періоди до запровадження обмежень.
Про це повідомили у Львівській міськраді.
Так, за даними компанії «ГрінЕра Україна», з початку карантину у центрі Львова відходів стало менше на 60%, адже припинили роботу усі навчальні заклади та бізнес. Проте останні дні напередодні Великодня змінили цей показник.
«З початку минулого тижня, напередодні Великодня, у старій частині міста знову запрацювала частина закладів харчування, які працюють на доставку — підприємці поступово пристосовуються до викликів та нових форматів роботи. Тому відходів побільшало саме з цього сегменту наших клієнтів», — розповів заступник директора компанії «ГрінЕра Україна» Тарас Колодій.
Щодо інших районів міста, то мешканці, яких обслуговує «ГрінЕра Україна» продукують на 30% відходів більше, аніж у період до карантину. А під час Великодніх свят кількість відходів зросла незначно — на 5%.
Нагадаємо, у лісі біля Львова виявили гори делікатесів.