Громадський бюджет Львова 2021: хто переміг

Громадський бюджет 2021: хто переміг у Львові. Фото: Prolviv.com.

Голосування за проекти Громадського бюджету Львова 2021 закінчилося. Найбільше голосів отримав проект закупівлі обладнання для лікування онкохворих дітей у лікарні на вулиці Пилипа Орлика. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

З 1 до 15 листопада у Львові тривало голосування за проекти Громадського бюджету, які реалізовуватимуть у 2021 році. На їх реалізацію передбачено 58 мільйонів гривень. Відтак, за великі та малі проекти проголосувало 103 825 мешканців Львівської ОТГ, які віддали 165 514 голосів. 

Проект-переможець щодо закупівлі обладнання для лікування онкохворих дітей набрав понад 7 тисяч. Його авторка Наталя Ліпська. 

За словами заступника керівника управління «Секретаріат Ради» Ореста Файфурки, наступні проекти набрали вже по 5 тисяч голосів. Зокрема переможцями серед великих проектів є мистецький центр на вул. Пулюя, проект про озеро Стосіка, облаштування озера в Горіховому гаю.

Натомість серед малих проектів буде визначено по 10 проектів у кожному районі.

Найактивнішими традиційно були Шевченківський та Сихівський райони — 27% та 20% від загальної кількості. Найактивнішим був перший і останній день. Першого дня було віддано понад 20 тисяч голосів, а в останній день віддали свій голос 18 тисяч осіб. 

Загалом буде зреалізовано як мінімум 70 проектів. За рахунок того, що кошториси є різними, можливо, якась частина в районах буде більше 10 проектів. Рейтинги ми оприлюднимо сьогодні. Однак кінцеві результати повинні затвердити дві депутатські комісії: законності та бюджету.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

 

Последние новости