Прощання у світському форматі: на Янівському цвинтарі реконструюють церемоніальний дім

На Янівському цвинтарі реконструюють церемоніальний дім. Фото: Львівська міська рада

У Львові вже визначились із виглядом майбутньої церемоніальної будівлі на Янівському цвинтарі, де представники різних релігій та конфесій зможуть попрощатись із померлими. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

Як повідомили в пресслужбі Львівської міської ради, 4 грудня журі обрали переможців Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на кращу проектну пропозицію церемоніальної будівлі.

Проектований об'єкт обслуговуватиме процеси поховань як на Янівському, так і на інших кладовищах Львова. В будівлі прощатимуться з покійним, що може проводитися у світському форматі та у вигляді релігійного обряду.

Переможцем конкурсу обрали проект під шифром 180068, авторського колективу Віктора Голубєва, Дмитра Райфшнайдера та Андрія Шебалдова, з міста Хмельницький.

Загалом було зареєстровано 28 учасників з різних міст України, та подано 18 конкурсних робіт. Друге місце та премію у розмірі 60 000 гривень отримав проект під шифром 008828, авторського колективу Юрія Томища, Катерини Зінчук, Марії Павловської, Вікторії Линди та Володимира Палія, зі Львова.

Третє місце з премією у 30 000 гривень посів проект під шифром 304050 авторського колективу Володимира Дідюка та Андрія Дідюка, зі Львова.

Нагадаємо, біля залізничного вокзалу у Львові розпочнуть масштабне будівництво. На вулиці Залізничній, 7 збудують житловий комплекс із торговим центром та дитсадком. Відповідні містобудівні умови та обмеження для забудовника виконавчий комітет Львівської міської ради вже погодив.

Последние новости