Де саме: у Львові з’явиться 97 нових платних парковок

У Львові з’явиться 97 нових платних парковок. Фото: iStock (умовне)

У Львові облаштують ще 97 платних майданчиків для паркування. На найменшому майданчику можна буде запаркувати 5 автомобілів, а на найбільшому – 108 авто. Нові парковки мають запрацювати вже до кінця року.  Читайте всі новини Львова за сьогодні.

«Зараз закінчився процес укладання договорів з переможцями конкурсу. Це ЛКП «Львівавтодор»,  ТОВ «Маркетинг і Комунікації» та ТОВ «Львівська інвестиційна компанія». Наступний етап – погодження схем паркування з поліцією та районним адміністраціями. Тільки після цього можна буде облаштовувати та відкривати майданчики. Прогнозуємо, що, за умови погоджених схем паркування, майданчики відкриватимуть поетапно і до кінця року працюватимуть вже всі», - наголосили в управлінні транспорту та зв’язку Львівської міської ради.

Майданчики для паркування у робочі дні працюватимуть з 8:00 до 20:00. Тоді плата стягуватиметься погодинно і буде залежати від зони паркування. В інший час паркування буде безкоштовним.

Наразі у місті затверджено 5 зон паркування та відповідні тарифи за годину паркування. Мешканці 1-ї, 2-ї, 3-ї, 4-ї зони паркування мають право здійснювати паркування за пільгову плату (3 гривні/годину) та/або з використанням пільгових абонементів лише на майданчиках для паркування, безпосередньо прилеглих до житлових будинків, у яких вони  проживають.

На кожному майданчику для паркування обов’язково облаштовують місця для паркування авто осіб з інвалідністю або осіб, які їх перевозять, в обсязі 10% загальної кількості паркомісць, але не менш, як одне місце. Також буде інформація про оператора паркування та способи оплати за паркування.

Так, нові платні майданчики для паркування облаштують за адресами:

Нагадаємо, на деяких паркувальних майданчиках у Львові збільшать кількість місць. А ще на деяких – навпаки зменшать.

Последние новости