Із 13 січня пільговики не зможуть їздити у львівському громадському транспорті без «Леокарт»

Із 13 січня пільговики не зможуть їздити у львівському громадському транспорті без «Леокарт» || Фото: glavcom.ua

Вже з 13 січня 2022 року пільговики більше не зможуть їздити у громадському транспорті за пенсійним посвідченням. Таке право даватиме лише картка «Леокарт», яку потрібно буде завалідувати.

«На першому етапі плануємо видати усім пільговикам, які до нас звернулися, персоналізовані картки «Леокарт» до 13 січня. Так пільговики матимуть можливість валідуватися і право на безоплатний проїзд, маючи ту картку. Впродовж останніх місяців була інформаційна компанія, щоби зібрати документи від пільговиків. Є 27 пунтків прийому документів, 17 пунктів видачі документів, зібрано 110-120 тисяч документів. На сьогодні картки друкують. Для 10 тисяч вже видали, а по факту маємо роздруковано дещо більше», – розповів керівник департаменту міської мобільності, зв’язку і транспорту Львівської міської ради Олег Забарило, пише Твоє місто.

Тож уже із 13 січня е-квитком зможуть користуватися пільговики та запустять перші тестові групи для безготівкової оплати. Важливо, що у перший тиждень нікого не штрафуватимуть. Людям будуть пояснювати, що все змінюється і потрібно звернутися за оформленням транспортної картки.

«Ми створили всі можливості, щоби люди отримували картки. Але ті 27 точок за потреби доповнимо», – підсумував Олег Забарило.

Хто може отримати пільгову картку

Які документи потрібні

Усі документи необхідно мати в оригіналах, копії робити не потрібно.

Як і куди подати документи для отримання пільгового проїзного квитка

Нагадаємо, 8 грудня у Львівському центрі надання послуг учасникам бойових дій стартувала видача пільгових транспортних карток «Леокарт». Першим пільговий електронний квиток отримав учасник бойових дій.

Последние новости