Львів ухвалив рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб

Львів ухвалив рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб. || Фото: hromadske.radio (умовне)

Львівська мерія ухвалила рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб. Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати. Про це розповів заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації
 
Кінцевого формату модульних будиночків ще немає. Управління архітектури  має зібрати пропозиції виробників.

«Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати. Відразу зазначу, що це тимчасове житло, але попри це, воно мусить відповідати певним вимогам. Наприклад, на одну людину має припадати не менше як 6 квадратних метрів площі. Також має бути санвузол та кухня (відокремлені чи спарені)», - повідомив Любомир Зубач.

Наразі мова будівництво житла для близько 20 тис. вимушених переселенців у Львові.

За словами Зубача, кінцевого формату модульних будиночків нема. Щодо ділянок, де можна було б розташувати такі тимчасові містечка, зараз серед імовірних варіантів - ділянка на 12 гектарів на вулиці Величковського в Рясному, 2 гектари на Тракті Глинянському, а також 8 гектарів у Дублянах. Рішення щодо земельних ділянок під таке житло не остаточні. Пошук можливих варіантів триває.

«Очевидно, такий проект вартісний, а тому у плані фінансування це мало би бути окремою держпрограмою. Найкращий же варіант, звичайно, щоб облаштування такого житла профінансували міжнародні гуманітарні організації», - додав Любомир Зубач.

 

Последние новости