Який вигляд матиме вулиця Миколайчука після реконструкції — візуалізація

Візуалізація: як виглядатиме вулиця Миколайчука після реконструкції || Фото: city-adm.lviv.ua

В управлінні архітектури та урбаністики Львівської міськради оприлюднили проект реконструкції вулиці Миколайчука у Львові за результатами конкурсу. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, у проекті-переможцеві поєднані інтереси всіх користувачів вулиці – як пішоходів, так і водіїв, врахований розвиток мережі громадського транспорту та безпеку дорожнього руху.

«Це насправді безпрецедентний проект, тому що до цього часу конкурси на реконструкцію вулиці не проводились не лише у Львові, а й в Україні. Тепер ми маємо взірець роботи, коли архітектори разом із транспортними експертами організовують  вуличний простір. Це говорить про сам статус вулиці - йдеться не лише про дорогу, а й громадський простір, велосипедні та пішохідні доріжки, трамвайну колію тощо», — коментує Антон Коломєйцев.

Так, на оновленій вулиці Миколайчука з’явиться відокремлена смуга громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів та електротранспорту. Адаптовані зупинки та спільна смуга громадського транспорту дає дуже велику перевагу – безперешкодний зв’язок автомобілів швидкої допомоги із лікарнею.

Відомо, що участь у архітектурному конкурсі взяли архітектори зі Львова та Києва. Переможцем конкурсу обрано проект авторського колективу: Сергій Фіалковський, Ростислав Білинський, Андрій Чайко, Вікторія Скобилко та Олег Шмід - ЛКП «Інститут просторового розвитку».

 «Журі обрали найбільш людино-орієнтований проект. Команда переможців пропонує розширити тротуари та утворити додаткові громадські простори вздовж вулиці за рахунок суміщення смуг трамваю зі смугами автобусів. Другий аспект вибору журі — це надавати перевагу прогресивним рішенням перед консервативними. Такі рішення запропонувала команда-переможець», — сказала учасниця журі конкурсу, керівниця архітектурної студії «urban ideas» Ольга Криворучко.

Последние новости