Львівська область сама купить нові "Школярики" замість тих, які віддали на потреби ЗСУ

Львівська область сама купить нові «Школярики» замість тих, які віддали на потреби ЗСУ || Фото: drohobych-rada.gov.ua

Львівська область наразі єдина в Україні, яка централізовано планує закупити автобуси для школярів замість тих, які віддали на потреби ЗСУ. Зробити це планується за власні кошти. Про це повідомляє Львівська військова адміністрація.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, Кабінет Міністрів України розглянув пропозицію Львівської обласної військовї і вніс зміни до своєї постанови № 590, дозволивши пріоритетно провести розрахунки держказначейства в частині можливості закупівель «Школяриків».

«Ставимо собі за мету закупити максимально можливу кількість автобусів. Потреба у Львівській області – це 174 автобуси, з яких 11 – спеціальні автобуси для дітей з особливими освітніми потребами. Нагальна потреба викликана тим, що близько ста шкільних автобусів вилучили на потреби військових, також у близько сотні автобусів закінчується термін експлуатації», - розповів заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Іван Собко.

Для цього початковий ресурс керівництво Львівської ОВА вже виділило – це 55,7 млн гривень. На ці кошти управління транспорту та зв’язку оголосить тендер на закупівлю.

До повномасштабного військового вторгнення рф на територію України шкільний автопарк нашої області налічував 410 автобусів, з яких 87 були передані для евакуації мирних жителів із зон активних бойових дій.

Последние новости