На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід

На вулиці Бандери облаштували діагональний пішохідний перехід || Фото:facebook.com/comfycity.lviv

На перехресті вулиць Бандери – Антоновича  – Русових облаштували діагональний пішохідний перехід. Перехід такого плану став першим у Львові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомив керівник відділу розвитку вуличної інфраструктури департаменту міської мобільності ЛМР Павло Сирватка, перехід облаштували для зручності мешканців і для того, щоби була можливість покращити регулювання світлофора. Бо, фактично, зараз, крім того, що намалювали перехід, змінилося світлофорне регулювання, пише tvoemisto.tv.

“Раніше, як і до ремонту, в одній фазі могли рухатися в обидві сторони вулиця Бандери та поворот з Бандери на вул. Русових. Потім – транспорт на Бандери і на поворот стояв, натомість могли виїжджати з Русових, а потім окремо їхав транспорт з вул. Антоновича. Окрім переходу, ще встановили світлофори. Зміни зроблені так, що вулиця Бандери їде прямо в обидві сторони окремо, а правий поворот з Бандери на Русових відбувається одночасно з виїздом транспорту з вулиці Русових. Раніше не можна було це зробити, бо одночасно з правим поворотом їхали по Бандери прямо і той, хто виїхаджав би з Русових стикнувся з тим, хто їде по Бандери прямо», – зазначив він.

За словами Павла Сирватки, діагональний пішохідний перехід на цьому перехресті є частиною тих змін, що були закладені в проєкті реконструкції вулиці Бандери. Основна мета – зробити регулювання логічнішим.

«Оскільки там і трамваї з вулиці Бандери повертають, і є потоки автомобілів, то, коли буде адаптивне регулювання, це розділення дозволить давати більше зеленого світла тому, хто очікує, а не там, де ніхто не рухається. Окрім цього, люди йдуть вздовж вулиці Бандери і розділяти її на різні цикли, на різні переходи – менш комфортно», – додав чиновник.

Ескізний проєкт вулиці розробили ще до пандемії коронавірусу та карантинних обмежень, тому, додає він, враховували те, що поруч є Національний університет «Львівська політехніка» і пікові години, коли активний рух. Так цей перехід дозволяє людей не чекати в некомфортних умовах, а переходити безпечно. Водночас за адаптивного регулювання – перерозподіляти час так, щоби пропустити щонайбільше транспорту та пішоходів. 

Отже, на загальний зелений сигнал світлофора можна рухатися прямо вулицею Бандери та повертати ліворуч на вул. Митрополита Андрея. Для вул. Русових є окрема фаза, коли автомобілі та трамваї можуть рухатися по правій колії. Одночасно із цим виїжджає транспорт з вул. Русових, не очікуючи. 

Последние новости