У Львові на маршрутах курсує вже п’ять трамваїв, які місто отримало від Берліна

У Львові на маршрутах курсує вже п’ять трамваїв, які місто отримало від Берліна. || Фото: let.org.ua

Ще один переобладнаний берлінський трамвай вийшов на лінію у Львові. Як повідомляють у ЛКП «Львівелектротранс», вагон уже курсує з пасажирами на маршруті №3, а з завтрашнього дня працюватиме в штатному режимі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Загалом це вже п’ятий трамвай КТ4D, який приєднався до львівського трамвайного парку після передачі з Берліна. Перший вагон прибув до Львова наприкінці травня, а останній — на початку липня. Зараз ще два трамваї проходять переобладнання у ремонтних майстернях, а найближчим часом на маршрут №3 планують випустити вже шостий вагон.

Загалом Львів безоплатно отримав 12 трамваїв КТ4D та запчастини до них від Берлінської транспортної компанії. У львівських майстернях трамваї адаптують під ширину колії, змінюють обладнання та фарбують. Берлінські трамваї є енергоощадними та споживають у 2-2,5 рази менше електроенергії, ніж наявні вагони, що дозволить знизити витрати підприємства.

Також, як повідомляють у «Львівелектротрансі», місто вже наступного тижня отримає перші два трамваї з Берна, що стане ще одним кроком до оновлення рухомого складу електротранспорту.

Варто зазначити, що за останні кілька років Львів суттєво оновив свій електротранспорт. Зокрема, з 2021 по 2024 роки місто придбало 10 сучасних низькопідлогових трамваїв «Електрон» за кошти Європейського інвестиційного банку в межах проєкту «Міський громадський транспорт України».

Последние новости