Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького»

вул. Степана Бандери, 1

+38 (032) 247-42-20

щодня, з 10:00 до 19:00, неділя - до 17:00.

http://www.lonckoho.lviv.ua/

memorial@lonckoho.lviv.ua

Рейтинг заведения

0.0

У предприятия еще нет оценки, либо она еще не обновилась

Розташований у Львові в приміщенні тюрми, де розміщувалися каральні органи трьох окупаційних влад: польської, радянської та німецької. Це перший в Україні музей-в’язниця. Меморіал створено для наступних поколінь не як нагадування трагедії, а як символ незламності визвольної боротьби українців.

Це місце колективної пам’яті про трагедію, пов’язану із масовою загибеллю людей, які чинили (або підозрювалися у цьому) опір окупаційним режимам. Цей об’єкт втратив своє лиховісне первісне призначення бути тюрмою і разом з тим розкрив противажну ідею опору людини окупаційним режимам. Музей доносить цю ідею у двох ключових гаслах "Ніколи більше!" і "Заради свободи!"

Музей став відкритим майданчиком для зустрічей, зібрань товариств репресованих, скаутських та ветеранських організацій, воєнно-історичних клубів, місцем міжконфесійно толерантного спілкування творчої та наукової інтелігенції, а також для заходів учителів та учнів, викладачів та студентів, музейного волонтерства та практики, – що також підпорядковується загальній комунікаційній концепції.

Вхід та екскурсія безкоштовні.

Для груп більше 10 осіб екскурсії проводяться за попереднім записом.

КОМПАНИИ РЯДОМ

0.0

5.0

0.0

0.0

0.0

0.0

5.0

0.0

0.0

0.0