Західна Україна: де варто побувати цієї весни

фото з сайту plus.google.com

фото з сайту plus.google.com

Дозвілля та їжа
30 березня 2015 18:46

Попереду - весняні свята та відпустки. Якщо ви хочете, щоб було бюджетно, але при цьому перехоплювало подих від захвату, то вам неодмінно треба відвідати декілька місць і подій в Західній Україні. 


Міське свято "День Батяра у Львові" 


фото з сайту batyar.lviv.ua

фото з сайту batyar.lviv.ua

2 травня Львів святкуватиме свій день міста, і це чудова можливість провести травневі вихідні у прекрасному місті. Тим більше, що 1-2 травня відбудеться так званий  День батяра   – непередбачуваних людей, які люблять веселі вчинки.

Не забудьте заздалегідь забронювати житло, адже на цей період буде гаряче: якщо дешевше - то хостели, подорожче - готелі

В програмі свята: вуличні забави, батярські танці, ярмарок батярських лігумін, театральні дійства та концерт.

Головна локація - площа Музейна, 1


Рафтинг на Черемоші


фото з сайту restbee.ru

фото з сайту restbee.ru

Відпочинок у мальовничих Карпатах можна вдало доповнити екстримом, пише ukramnychka.sells.com.ua. Відправляйтеся в рафтинг-тур на річку Черемош. Кращий час для сповнених адреналіну прогулянок по гірських порогах – це травень. Свої послуги (човни, катамарани) пропонують рафтинг-клуби. Також організовують сходження на вершини гір. Можна вибрати тур або приїхати самому, попередньо домовившись про нічліг.

Як дістатися: маршрути стартують від села Дземброня. Це 65 км від Яремче. У Татарові повернути на Ворохту, проїхати Кривопільський перевал і, не доїжджаючи Верховини, повернути в село Ільці. Звідти до села Дземброня 40 хв по грунтовці. З Києва ходить автобус Київ – Верховина.

Вартість: годинної подорожі – сплав з інструктором – від 165 грн, двогодинної – від 235 грн.


Фестиваль цвітіння сакур в Ужгороді


фото з сайту tursale.com.ua

фото з сайту tursale.com.ua

За словами самих містян, Ужгород найпрекрасніший саме наприкінці квітня – коли починається період цвітіння сакур, і все місто вкривається рожевими квітками. Закарпаття – одне з небагатьох місць в Україні, де можуть рости сакури, причиною цього є м’який клімат. Найбільше сакур – на набережній Ужгорода та в старому центрі, забудованому під час чеського періоду.

До цвітіння сакур в місті проходитиме традиційний "Сакура-фест 2015": ярмарок "Сонячний напій", запуск небесних ліхтариків, творчі конкурси, літературні заходи і багато іншого.

Як дістатися: до набережних Студентська і Незалежності пішки з центру, а до Замкової гори – маршрутним таксі  або своїм транспортом по вулиці Замковій, що переходить в Капітульну.

Вартість: по алеї гуляєте безкоштовно, вхід в замок – 15 грн, пільговий – 5 грн.


Закарпатська долина нарцисів


фото з сайту ukramnychka.sells.com.ua

фото з сайту ukramnychka.sells.com.ua

На початку травня на Закарпатті спостерігається ще одне захопливе природне явище – цвітіння нарцисів у однойменній долині поблизу міста Хуст. Це частина Карпатського біосферного заповідника. Вона знаходиться на околиці містечка Хуст в урочищі Кіреші. Долина унікальна тим, що це – природний масив нарцисів, один з найбільших у світі – квіти ніхто не висаджував спеціально, вони ростуть тут природним чином.

Як дістатися: від Мукачева до Хуста 66 км, у східній околиці Хуста є вказівник на долину. Ходять автобуси, маршрутки, пішки 4 км.

Вартість: 10–15 грн за вхід в заповідник, на територію замку вхід вільний.


Фестиваль повітряних куль в Кам’янець-Подільському


фото з сайту ukramnychka.sells.com.ua

фото з сайту ukramnychka.sells.com.ua

Під час цього фестивалю блакитне небо Кам’янця-Подільського стає різнобарвним. У цьому році – 15–17 травня – буде чудова можливість не тільки побачити фестиваль повітроплавання, а й самому покататися на повітряній кулі. Якщо ви хочете побачити Кам’янець з висоти пташиного польоту, насолодитися величчю Кам’янець-Подільської фортеці, відчути дух середньовіччя – вам на фестиваль "На зустріч Сонцю". Крім цього, 15 травня святкується День міста, тому велика кількість різноманітних заходів та сюрпризів вам гарантована.

Як дістатися: в Кам’янець-Подільський регулярно курсують поїзди і автобуси, але на травневі свята краще купувати квитки заздалегідь. Шоу можна спостерігати в таких місцях: Троїцька площа, площа Вірменський ринок, стадіон школи №1, вали Нового Замку.

Вартість: подивитися на повітряні кулі та відвідати День міста можна безкоштовно, а от політати на повітряній кулі обійдеться в копієчку – близько 2000 грн на одного. Один з організаторів – Центр повітроплавання "Триглав".

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Найбільш очікувані туристичні весняні події у Львові

Отдыхать в Украине: путешествуем из Киева в карпатские деревни

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах