Від завтра львів'ян чекають нові витрати: подорожчає електроенергія

фото з сайту region.uz.ua

фото з сайту region.uz.ua

Комуналка
31 серпня 2015 16:17

У порівнянні з нинішнім тарифом за споживання електроенергії - новий буде на 23% дорожчим. 

 Якщо раніше за 1 кіловат усі ми платили 37 копійок, то вже від завтра доведеться викладати зі своїх кишень за той же кіловат – 45,6 копійок. Причому цей тариф діє лише в тому випадку, якщо споживач за місяць  витратив на свої потреби лише 100 кВт-год. і не перевищив їх.

Ті ж громадяни, яким не вдалося  заощадити на використанні електроенергії і вони перевищили вказану норму, платитимуть інакше. Якщо спожили від 100 до 600 кВт-год. – за кожен понаднормовий кВт треба буде платити 79 коп., а тим, хто "накрутив" на лічильнику 600 кВт-год. доведеться уже платити за тарифом 1,48 грн.

Підвищення тарифів на електроенергію відбудеться відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 26 лютого 2014 року "Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню".

30 серпня, виступаючи по телебаченню, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк,  заявив, що з 1 вересня влада прийняла рішення збільшити всі соціальні виплати і мінімальну зарплату. Як пояснив прем’єр, це стало можливим через те, що кредитори списали Україні борг у розмірі 4 мільярдів.

За словами урядовця, з 1 вересня мінімальна пенсія буде збільшена до 1074 гривень. Це підвищення торкнеться 7,5 млн. громадян. Мінімальна ж зарплата зросте з 1218 гривень до 1378 гривень. Збільшать також зарплати учителям, медикам, бібліотекарям і іншим категоріям населення.

Львів у новинах:

Чим керуватимуться мешканці Львова, обираючи мера: опитування 

Як ремонтують площу Міцкевича у Львові (фоторепортаж) 

На Сихові водій BMW збив двох пішоходів (фото) 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах