Будь еко: з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові"

Фото взято з сайту im.maxxam.ru

Фото взято з сайту im.maxxam.ru

Події
17 листопада 2015 09:36

Багато хто знає, що навіть одна батарейка, викинута в звичайне відро для сміття, здатна отруїти 400 літрів води або 20 кв.м ґрунту. Подібна ситуація і знеправильно утилізованим пластиком. Крім того, якщо ми не почнемо розділяти сміття, то в країні з року в рік будуть рости сміттєві звалища.

Тож в мережі з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові". На мапі можна знайти точки приймання ртутьвмісних ламп, батарейок, макулатури, тканин і ганчір'я.

Львів — перше місто в Україні, де почали централізовано збирати батарейки, що підлягають утилізації. Також, на відміну від інших міст, на 2014—2017 роки тут було прийнято комплексну муніципальну програму щодо поводження з відходами побутового електричного та електронного обладнання.

Будь еко: з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові" фото

Фото: Studioesper/flickr.com. 

Будь еко: з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові" фото 1

Фото: Alan Levine/flickr.com. 

Завдяки цій програмі пункти збору батарейок і ртутьвмісних ламп тепер можна знайти не тільки в багатьох державних установах, магазинах та навчальних закладах, а й навіть на маршрутах міського транспорту.

У порівнянні з іншими містами, наприклад, Харковом, де ртутьвмісні лампи приймають тільки у представників фірм і після укладення договору, для Львова ця проблема вирішена.


Як користуватися інтерактивною мапою


На мапі нанесено кілька "шарів", кожен з яких відповідає тому чи іншому виду відходів. Щоб переглянути пункти приймання відходів, наприклад, макулатури, поставте галочку навпроти підпису "Макулатура" (при цьому всі інші галочки з інших "шарів" повинні бути зняті). Щоб отримати більш точну інформацію про конкретний пункт приймання, натисніть на значок цього пункту на мапі.

Будь еко: з'явилась інтерактивна мапа "Куди здати відходи у Львові" фото 2

Інструкція: EpochTimes.com.ua

Шар, позначений "будиночками", означає пункти приймання різних видів відходів в одному місці.

Якщо необхідно збільшити мапу й наблизитися, наведіть курсором миші на приблизне розташування цього місця і прокрутіть колесико вашої миші від себе.

На мапі можливі неточності, які будуть з часом виправлені. Всі зауваження, побажання та доповнення можна залишити відправити на пошту info@epochtimes.com.ua.

Створення мапи для Львова — це лише перший крок, який допоможе організувати роздільний збір, кажуть автори мапи.

Джерело: epochtimes.com.ua.

Львів у новинах:

ТОП 6 речей, у яких Львів став першим в Україні

Львів'янину на замітку: з’явився український онлайн-кінотеатр з легальним кіно

Якою буде погода у Львові на цьому тижні

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах