Львів’янам пропонують безкоштовно обстежити репродуктивне здоров’я

Новина - Події - Львів’янам пропонують безкоштовно обстежити репродуктивне здоров’я

Новина - Події - Львів’янам пропонують безкоштовно обстежити репродуктивне здоров’я

Події
10 травня 2016 17:24

10-17 травня в Україні проходить Всеукраїнський тиждень планування сім’ї. Координатором цієї акції на Львівщині є обласний центр репродуктивного здоров’я населення.

Як інформує центр на Фейсбук, протягом цього тижня пари можуть безкоштовно обстежитись та перевірити своє соматичне та репродуктивне здоров’я. Адже планування сім’ї є альтернативою для попередження незапланованої і небажаної вагітності, наголосила директор Центру, головний позаштатний спеціаліст з планування сім’ї і репродуктивного здоров’я Марія Малачинська.

За даними центру репродуктивного здоров’я, на Львівщині кількість штучних переривань вагітності зменшується. Так, у 2015-му медичний (легальний) аборт до 12 тижнів вагітності в області зробили 866 жінок. Це на 114 менше, аніж у 2014 році. Найчастіше переривали вагітність жінки у віці 20-34 роки (604 випадків), у віці 18-19 років – 22 випадки і 9 абортів було зроблено неповнолітнім (15-17 років).

В межах акції фахівці проконсультують подружні пари з питань регулювання перерви між вагітностями, навчать запобігати неплановій вагітності та використовувати засоби контрацепції.

Обстеження можна пройти у 26 кабінетах планування сім’ї, що створені в кожній ЦРЛ, та в самому центрі планування сім’ї на вул. Короленка у Львові.

Львів у новинах:

У Львові створили електронну мапу міських графіті

На День матері Ольга Фреймут народила сина

Львів’ян просять не гуляти у міських парках протягом тижня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах