У Львові скульптори створять найбільший у світі портрет Франка

фото з сайту zaxid.net

фото з сайту zaxid.net

Події
19 серпня 2016 15:30

Скульптори Академії мистецтв, інтерпретуючи поетичні образи творів Івана Франка, створять шість скульптур з пінополістиролу висотою 4 метри кожна. Модульні скульптурні блоки пересуватимуться на колесах, а разом вони утворять найбільший у світі портрет Івана Франка.

Його заплановано виготовити упродовж 21-27 серпня на площі перед театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької у Львові, де проходитиме фестиваль сучасної монументальної скульптури "Franko sculpture symposium", повідомила 19 серпня під час прес-конференції директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

Портрет запрезентують 27 серпня о 20:00.

Крім того, до 160-річчя від дні народження Івана Франка на Львівщині заплановано багато інших культурно-мистецьких заходів.

Зокрема, у Дрогобичі та Нагуєвичах – батьківщині Івана Франка заплановано провести День Франкової книги, квест "Місцями Івана Франка", виставки творів декоративно-ужиткового мистецтва, народної творчості, друкованої продукції.

До 160-го ювілею з дня народження Івана Франка у "Видавництві Старого Лева" вийде друком абетку про поета "Франко від А до Я".

Джерело: zaxid.net

Читайте ще новини Львова: 

Сьогодні львів’яни святкують Яблучний спас

Сьогодні стартує Західфест-2016 (програма, як дістатися)

Врятовані: у Львові на вихідних відбудеться виставка двортер'єрів (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах