У Львові взялися за реставрацію Чорної кам'яниці

фото: tour-collection.com.ua

фото: tour-collection.com.ua

Події
15 вересня 2016 12:18

На реставрацію "Чорної кам’яниці" Посольський фонд США збереження культурної спадщини виділив понад 200 000 доларів.

Львівський історичний музей виграв грант Посольського фонду США збереження культурної спадщини на реставрацію "Чорної кам’яниці", що на площі Ринок, 4. Зараз у будівлі розташовані експозиційні, фондові та службові приміщення музею. Грант становить 275 000 доларів, ще 29 тисяч доларів є внеском музею.

Як розповіла Tvoemisto.tv начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко, 12 вересня офіційно розпочали роботу над проектом: "Реставрація "Чорної кам’яниці" розрахована на три роки і передбачає розробку проектної документації та проведення робіт".

Як додала Лілія Онищенко, проектом передбачено комплексну реставрацію. "У першу чергу працюватимуть із фасадом. Бо у 90-тих роках його пофарбували неналежною фарбою, що спричинило відшарування верхнього шару каменю. Тож наразі він у поганому стані.

Там на фасаді також є скульптури, тому їх треба буде дуже делікатно розчистити. Над фасадом також є аптик, що навіть несе небезпеку, адже може впасти у будь-який момент. У рамках проекту його будуть укріплювати. Також ремонтуватимуть дах, бо він у деяких місцях протікає. Планують провести гідроізоляцію фундаменту, а крім того мають намір навести лад у дворику", – каже начальник управління охорони історичного середовища.

За словами Лілілї Онищенко, наразі працюють над проектною документацією. Якщо не буде особливих вимог від ґрантодавців, то усі закупівлі проводитимуть через систему ProZorro, а виконавця робіт оберуть на міні-тендері.

Додамо, "Чорна кам’яниця"  є пам’яткою архітектури епохи Ренесансу, яка входить до списку об'єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Будівля зведена у 1588 році і впродовж XVII – XIX ст. неодноразово перебудовувалася. З 1929 року тут розташовано історичний музей.

Читайте ще новини Львова:

Безкоштовний Львів: як насолодитись містом за 0 гривень

Якщо у Львові вперше: ТОП-10 головних пам'яток міста, які необхідно побачити

Весь Львів: гід туриста

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах