Полювати на "зайців" у львівському транспорті будуть інспектори в цивільному: які штрафи

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Транспорт та інфраструктура
25 серпня 2016 17:10

У Львові з недавнього часу ліквідували службу контролю в "Львівелектротрансі"і запровадили новий контролюючий підрозділ - Службу безпеки. Відтепер 15 інспекторів Служби безпеки "Львівелектротрансу" мають право перевіряти наявність квитків у пасажирів тролейбусів та трамваїв, повідомив у коментарі VG Львів  представник прес-служби "Львівелектротранс" Антон Лягушкін.

"На лінію контролю тепер виходять не "контролери", а інспектори служби безпеки. Ця посада сьогодні називається саме так. Інспектори одягнуті в цивільний одяг, щоб не привертати увагу своєю формою, як це було раніше. У всіх є посвідчення, працюють вони рейдово, тобто у всіх точках міста, - зазначив  Антон Лягушкін. - Залучені до цієї роботи виключно чоловіки".

Також, за словами спікера останнім часом більше людей стало користуватися електротранспортом, що спричинило зростання кількості проданих квитків.

До речі штрафи залишились такими ж , як і були: за безквитковий проїзд  порушник має заплатити 20 проїздних мінімумів, або інакше кажучи, 40 гривень. Якщо порушник відмовляється платити штраф або чинить злісну непокору контролерам, інспектори мають право висадити його з транспорту або застосувати до нього одну з статей адміністративного кодексу(185, п.9)

Як стало відомо VG Львів  з  достовірних джерел,  нова структура кардинального впливу на злісних порушників не матиме, адже діяльність інспекторів обмежена адміністративним законодавством, яке щонайвище передбачає стягнення з недисциплінованих пасажирів штрафів або висадки їх з трамвая чи тролейбуса за безкоштовний проїзд. Як відомо з практики, не всі порушники виконують вимоги контролерів, і покарати їх штрафом чи висадити не завжди виходить.

Читайте ще новини Львова:

Львівські дизайнери створили новий стиль для електротранспорту:візуалізація 

На Чупринки стоять трамваї

У Львові відбувся святковий парад трамваїв-раритетів (фото)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах