Історико-культурний музей-заповідник «Личаківський цвинтар»

Рейтинг закладу

0.0
У підприємства ще немає оцінки, або вона ще не оновилася

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
0
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Личаківський цвинтар - один з найвеличніших і найпомпезніших європейських некрополів.Заснований у 1786 році. Тут від перших років його заснування ховали осіб відомих, найбагатших, діячів культури, мистецтва, науки і всю адміністративну еліту столиці Королівства Галичина і Лодомерія.В середині ХІХ ст. був перетворений на парк, але поступово став своєрідним музеєм надмогильної скульптури і архітектури просто неба. 

Зараз це музей загальною площею 40 га. Тут на 86 полях розміщені понад 300 тис. поховань (зокрема понад 2000 гробівців), на могилах встановлено близько 500 скульптур і рельєфів. Тут можна побачити скульптурні твори таких відомих майстрів, як Гартман Вітвер, Антон і Йоганн Шимзери, Пауль Ойтеле, Парис Філіппі, Юліан Марковський, Тадеуш Баронч, Зигмунт Курчинський, Вітольд Равський, Григорій Кузневич, Сергій Литвиненко, Теодозія Бриж, Євген Дзиндра.

На полі №76 споруджено Меморіал воїнам Української галицької армії.

На цвинтарі часто проводять екскурсії. Особливою популярністю серед туристів користуються нічні відвідини "Личаківського кладовища" - широкі освітлені алеї тоді поринають у особливу атмосферу, ніби нагадуючи, що тут варто поводитись стримано і не порушувати спокій місця. 

Квитки - 5-20 грн.

Екскурсії: до 10 осіб - 80 грн., більше 10 осіб - 120 грн., на електромобілі (5 осіб) - 150 грн. 

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...