Синагога "Бейс Аарон ве Ісраель" ("Цорі Ґільод")

Рейтинг закладу

5.0
#1
із 1 підприємств у рейтингу категорії Синагоги

* рейтинг працює у тестовому режимі
Дуже добре
1
Добре
0
Непогано
0
Погано
0
Жахливо
0

Про компанію

Синагога "Бейс Аарон ве Ісраель" ("Дім Аарона і Ізраеля") - діючий храм львівської іудейської громади. 

Синагога розташована в житловій забудові, вирізняючись великими вікнами та сецесійним декором. Будівля була створена в 1897 р., і на самому початку належала Мозесу Гріфельду, який був членом іудейської громади "Цорі Ґільод". У 1912 р. благодійна громада отримала дозвіл від міського магістра на перебудову будинку М. Гріфельда під синагогу, після чого в ньому був відкритий молитовний будинок. У 1923 році за проектом архітектора Альберта Корнблута почалася перебудова приміщення, яка закінчилося у 1925 р.

Будівля синагоги "Цорі Ґільод" ("Cori Gilod") з двома залами була розрахована на 384 сидячих місць. Центр головного залу прикрасив світильник з кольорового вітражного скла у формі зірки Маген-Давид, а стіни будинку були розписані художником Максиміліаном Кугельом. Молитовний зал займав площу понад 200 квадратних метрів, і мав дві окремі галереї для жінок, які були прикрашені багатим різьбленням.

Протягом Другої світової війни будівля молитовного будинку використовувалися під складські приміщення. Саме тому споруда не була зруйнована. 1989 року споруду передали львівській євpейській громаді "Бейс Аарон ве Ісраель".

Це чат - пиши та читай 👇
Давайте покращим довідник 💪
Виправляй застарілі дані
Додавай нові компанії
Просувай свою компанію
(coming soon)
Не виходить внести правки? Зв'яжіться з нашим редактором довідника в Telegram

Компанії поряд

Завантаження...