У Львові відкривається 4DX кінозал з запахами, вітром і рухомими кріслами (фото, відео)

Фото взято з сайту https://vk.com/4dx_ualviv

Завтра у львівському в ТРЦ "Forum Львів" відкриться новий кінотеатр "Планета кіно". Візитівкою львівського кінотеатру буде зал 4DX. Таких кінозалів в Україні всього три: в Одесі, Харкові, а тепер і у Львові.

Нагадаємо:  у Львові відкриється торгівельний центр Forum Lviv (відео)

Особливість нового формату є те, що крісла в залі 4DX рухомі. Вони розбиті на блоки по 4 сидіння. Всі рухи крісел максимально синхронізовані з зображенням на екрані. Крісло може вібрувати, змінювати кут нахилу до зображення, імітувати падіння, хитання судна, тряску в автомобілі або літаку.

У кінотеатрі дуже реалістично і видовищно відтворюються такі природні явища, як дощ, вітер, туман, блискавка, навіть мильні бульбашки. Крім того, нова технологія дозволяє збагатити мову кінематографа, вкласти в кожен кадр ще більше інформації за допомогою ароматів. При перегляді фільмів глядачі зможуть відчувати запахи.

При цьому всі додаткові спецефекти (вітер, дощ, туман, різні запахи, шуми, блискавки, руху крісла) органічно вписуються в канву сюжету, доповнюючи його і підсилюючи ефект занурення у фільм. Спецефекти створюють особливу атмосферу при перегляді фільму, не перетворюючи його в атракціон. Їх головна функція - посилити враження, загострити всі почуття, змусити максимально зануритися в події на екрані, а не розсмішити або здивувати .

У львівському кінотеатрі будуть використані екрани, які не тільки відрізняються своїми розмірами (наприклад, розмір екрану 4DX складатиме 15 м на 8м, тобто вище за триповерховий будинок), але і вкриті сріблом для збільшення кількості світла, яке відбивається. А це значно покращує чистоту, яскравість, глибину зображення та створює більший ефект занурення у кіно.

Окрім залу з можливістю перегляду фільмів в форматі 4DX, в кінотеатрі будуть також ще 5 залів поліпшеного комфорту.

Також, глядачі львівського кінотеатру зможуть переглядати фільми у сучасному форматі 3D. Нещодавно в усіх кінотеатрах мережі було замінено застарілі 3D-системи (які досі використовує більшість кінотеатрів в Україні).

Львів у новинах:                                                                                                                     

У Львові з'явиться новий сквер (фото, візуалізація)

Чорна кам’яниця у Львові: таємниці архітектурної перлини площі Ринок

Топ-10 культурних подій осені у Львові

Последние новости