Де скуштувати крафтове пиво у Львові: ТОП-5 закладів

Що таке крафт? Чому він смачніший за масове пиво? Де можна почути про нього більше, а головне, де спробувати? Редактор cf.ua Олександра Власюк  пропонує відвідати п’ять львівських закладів, де вас пригостять пивом зі справжнім смаком.

Отже, крафтове пиво – це протилежність масовому. Особливі смаки, чіткий контроль якості та кропітка робота пивовара. Американські стандарти крафтового пива прописані чітко, а от у Європі це питання дуже розмите. Головним орієнтиром залишається смак, його винятковість, неповторність, а, часом, і незвичність.


Ресторан Delicateka, вул. Друкарська, 11

Delicateka – єдиний неспеціалізований пивний заклад у нашому списку, тому що це, насамперед, бургерна. Дуже "грамотна" бургерна, я б сказала. Відповідно тут підійшли і до вибору напоїв. На кранах (тобто розливне) три сорти, названі на честь справжніх чоловіків: Hemingway (Dark), Thompson (Lager) та Vonnegut (Ale). 

Асортимент пляшкового пива періодично змінюється, ми застали кілька сортів українських "VarVar" та "Ципа", трапляється й бельгійське. До пінного вам запропонують, звісно ж, бургер. Рекомендую апетитний "Текс-Мекс" у компанії пана Курта (Vonnegut (Ale)). 

Барна стійка для фанатів блискавичних рухів барменів та кухарів. Широкий дерев’яний стіл біля вікна для великої компанії, щоб спостерігати за розміреним життям львівського середмістя. Не забувайте й про терасу, що притулилася до бургерної з боку вул. Лесі Українки. Навесні немає кращого столика, аніж на повітрі.


Ресторан "Пошта на Друкарській", вул. Друкарська, 3

У цьому закладі багато фішок: надзвичайно велика колекція листівок, верстат, для їх виготовлення, нарізанці (галицький аналог пасти) власного приготування… Але нас, звісно, зацікавило інше. Надзвичайно велика колекція європейського пляшкового крафтового пива. 

Найширше тут представлені дві пивоварні: De Molen з Нідерландів та шотландці Brewdog. Також у наявності ексклюзивне бельгійське пиво Westvleteren Trapist (зварене монахами). Вартість останньої в Україні пляшки цього напою – 2500 грн. Окрім вищеперелічених сортів також можна придбати норвезьке, бельгійське та данське пиво, від найсвітлішого лагеру до надзвичайно темного імперіал стауту. 

Пропоную спробувати нідерландське темне пиво "Heaven&Hell" від De Molen. Це міцний імперіал стаут з насиченим кавовим присмаком та чіткою гірчинкою. Смакує з тартаром і хрусткими чіпсами з лавашу, перевірено! Влаштуйтесь на просторій терасі закладу, чи, принаймні, біля великого вікна в одному із залів.


Паб Kraft, пл. Маланюка, 1

Для львівських шанувальників хорошого пива ця назва доволі промовиста, адже паб Kraft наразі має найбільшу колекцію пляшкового крафтового пива у місті. Також немало тут і розливного, загалом працює 10 кранів.

Для шанувальників ретро, чи то пак, класики, окрім українського та закордонного крафту є й регіональні бренди ("Опілля", "Жигулівське" і т.д.). У підвалі пабу регулярно відбуваються дегустації нових сортів для всіх охочих.

У виборі страв до пива раджу спитати поради офіціанта, щоб не перебити смак напою закускою. Ми вирішили доповнити келих пива "БОТЕ" від BEER CRAFT тарілкою картопляних чіпсів.

І не забудьте спробувати пляшкове крафтове з Польщі, адже ці сорти ви не знайдете більше ніде у Львові.


Паб "Човен", вул. Вірменська, 33

"Човен" – це пивний бар, у якому представлено найбільший вибір розливного пива в місті. Зазвичай тут є 15 сортів і сидр. Замовити можна і пляшкове, але власники закладу акцентують увагу саме на розливному пиві, адже вважають його найбільш автентичним.

Щоб не розгубитись, скористайтесь пивною картою. До вашої уваги детальна характеристика кожного сорту: міцність, гіркота, колір, відтінки смаку. Карта регулярно оновлюється, нові сорти додаються щодня. Тут ви знайдете пиво від VarVar/Lisopylka, White rabbit, Mad Brewlads, "Ципа" та багато інших.

Є запитання? Прямуйте на бар! Бармен не лише розповість усі деталі, а й дозволить продегустувати різні сорти пива. Спробуйте не загубитись в інтер’єрі "Човна", де ліхтарі підписані назвами сортів хмелю, поруч з баром "пливуть" рибки-шишки, а на стіні навпроти пивна формула.

До головного напою тут пропонують різноманітні закуски: попкорн та арахіс, піцу, м’ясні та сирні тарілки, стейки. Раджу саме м’ясну тарілку, адже це асорті може підкреслити смак будь-якого пива.


Правда. Beer Theatre, пл. Ринок, 32

"Правда" – наймонументальніший пункт нашого пивного маршруту, бо це не просто паб, а справжня пивоварня. Справжній прихильник пива просто не має права проігнорувати цей заклад. Наразі це одне з небагатьох місць, де створюється пивна культура України. Пиво тут варять щодня.

Сорт, назву напою, над яким йде робота, та ім’я пивовара можна побачити на спеціальному табло. Зазвичай це Корі МакГіннес, головний пивовар "Правди". Іноді напій варять в колабораціях з іншими українськими та закордонними майстрами.

Щодня гостям закладу пропонують чотири сорти розливного та безліч варіантів пляшкового пива. Ми спробували "Світло", "Імбир", "Червоні очі" та "Стаут". Ілля Демковський, шеф-кухар закладу, до темного "Стауту" запропонував запечений кістковий мозок, який дуже зручно намащувати на тости, обов’язково доповнивши печеним часником.

Варта уваги страва і надзвичайно цікава альтернатива пивним тарілкам (хоча в "Правді" і вони зовсім небанальні…). Словом, оберіть зручний столик, звісно, біля вікна і насолоджуйтесь.

А потім не забудьте відвідати крамничку на першому поверсі, де ви точно захочете взяти пляшечку "Правди" з собою. 

Джерело cf.ua

Львів у новинах: 

Де у Львові поїсти суші: огляд ресторанів

Де і за скільки замовити доставку суші у Львові: огляд онлайн-закладів

"Маст сі": ТОП-15 найпопулярніших "туристичних" кнайп Львова

Живе, крафтове, екзотичне: ТОП-10 місць де варто спробувати пиво у Львові

Последние новости