На вихідних у Львові пройшов традиційний щорічний Фестиваль сиру та вина.
Упродовж трьох днів – від п'ятниці до неділі – відвідувачі куштували вишукані напої від найвідоміших вітчизняних та зарубіжних виноробів та заїдали їх вишуканими сирами, а також навчались кулінарної майстерності на численних майстер-класах.
Для гостей фестивалю організували великий Ярмарок сирів та вин, де була представлена як продукція великих вітчизняних виробників та імпортерів, так і регіональні органічні продукти.
Також були презентовані авторські мозаїки із корків та колекції сумок і унікальних суконь із цього ж матеріалу.
Зазначимо, Львів має неабияке відношення до виноробства. Чотири століття тому клімат у Львові був настільки теплим, що виноградники на південних схилах Високого Замку, Личакова, а потім – на пагорбах Кайзервальду, аж до Винників, давали львів'янам щорічно більше сотні бочок вина. Крім цього, львів'яни насолоджувались вишуканим італійським, критським, іспанським та угорським вином, так як Львів був великим торговим центром.
Як відомо, вперше Свято сиру та вина відбулося 8-10 жовтня у внутрішньому подвір'ї Ратуші. У перший день гостям Свята була представлена ажіотажна вистава "Целофан" про жіноче життя. Другий день свята пройшов під музику Бітлз, адже буде присвячений 70-річчю Джона Леннона і в цей день львівські гурти виконували музику Beatles. У третій день Свята гостей Свята чекав спеціальний кулінарний майстер-клас з приготування сирних страв. Також, на першому Святі сиру та вина Братство Львівських Виноробів презентувало вино урожаю 2008 року, спеціально випущене до Свята. З тих пір гастрономічне свято стало традиційним і проходить щороку.
Дивись ще:
Через туман: львівський аеропорт скасував міжнародні рейси
Оголошено конкурс: сихівський кінотеатр модернізують
Антикінотеатр, кіноклуб, творча квартира: де у Львові подивитись кіно
Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм