Африка відпочиває: на Львівщині відкрили пустелю

На Львівщині відкрили пустелю. Фото: unsplash.com (умовне)

Хоча в це важко повірити, але щоби побачити пустелю, не треба їхати в Африку чи деінде. Адже неподалік Львова від перехожих ховається своя «Бродівська Сахара».

Про це пише видання «Львів – місто натхнення».

Пустеля на Львівщині

Про існування «Бродівської Сахари» стало відомо лише цього року, 3 квітня. Тоді працівники Національного природного парку «Північне Поділля» під час обстеження довкілля й знайшли цю цікаву природну локацію.

Галицька пустеля розташована неподалік Львова, у самому серці Малого Полісся серед соснових лісів, боліт та торфовищ. Її площа складає близько 5 гектарів. І попри її новизну, сюди вже чи не кожного вихідного дня приїжджає група туристів.

Довколишня територія має багато піщаних дюн, які наносили вітри після того, як відступив льодовик. Тут є й поодинокі низькорослі закущені сосни, які, у певній мірі, заметені піском, також є невеличкі справжні бархани.

На жаль, ця територія не належить до заповідних ділянок НПП «Північне Поділля» та не має жодного охоронного статусу.

На що ще подивитись

Ще одну локацію, яка приваблює туристів, можна знайти поруч нововідкритої пустелі – це дві карстові водойми, що називаються «Сині вікна». В цих озерах вода має забарвлення унікальної синяви, в якій відображалося захмарене небо, що у гармонії з ошатним буковим лісом переносить відвідувачів в казку. До речі, діаметр кожної водойми складає 25 метрів.

Як доїхати

Пустеля розташована неподалік села Ражнів і викликає щире захоплення своєю мальовничістю та оригінальністю. Подорож автомобілем туди займе приблизно півтори години з центру Львова.

Їдемо на море: 7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020

Последние новости