Їдемо на море: 7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020

7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020. Фото: artex.com.ua

7 популярних українських курортів, умови і ціни 2020. Фото: artex.com.ua

Дозвілля та їжа
19 червня 2020 16:53

З приходом літа українці традиційно замислюються про відпочинок на пісочному березі моря. І хоча цього року не вдасться поніжитись під закордонним сонцем, проте й в Україні можна гарно відпочити та поплавати в соленій воді.

VG Львів розповість читачам про 7 популярних українських курортів та їх ціни.

Затока

Затока. Фото: kirillovka.ks.uaЗатока. Фото: kirillovka.ks.ua

Чи не найпопулярніше курортне містечко для сімейно відпочинку на Одещині – Затока. Це місце ідеально підійде людям, які надають перевагу спокійному відпочинку за помірною ціною. Курорт пролягає вздовж усієї коси, що розділяє Чорне море та Дністровський лиман. Затока славиться кілометровими піщаними пляжами, пологим берегом, чистою водою та розвиненою інфраструктурою. Крім того, біля Затоки море не глибоке, тож це чудовий варіант для відпочинку з дітьми.

Найближча Залізнична станція: Одеса (60 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 400 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Залізний порт

Залізний порт. Фото: gppriboi.com.uaЗалізний порт. Фото: gppriboi.com.ua

Морський курорт Залізний порт особливо популярний серед молоді, адже не даремно його називають «Херсонським Лас-Вегасом» - тут гармонійно поєднуються спокійний пляжний відпочинок та нічне життя. Ця місцевість славиться своїм бюджетним відпочинком, водночас маючи відносно розвинену інфраструктуру.

З одного боку селище омиває Чорне море, а з другого межує з Чорноморським біосферним заповідником. Водночас тут надзвичайно рівна берегова лінія, відкрите та досить глибоке море. Хоча поруч немає екскурсійних маршрутів, проте є приємний бонус – відносно недорогі і смачні херсонські кавуни.

Найближча Залізнична станція: Херсон (95 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 300 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Коблево

Коблево. Фото: joinup.uaКоблево. Фото: joinup.ua

І ще один популярний курорт, куди залюбки на відпочинок приїздять як студенти, так і люди з сім’ями. Курорт Коблево простягнувся на 7 кілометрів узбережжя, тож тут досить місця як для веселощів, так і спокійного відпочинку. Також Коблево відоме своїм оздоровчим ефектом, адже тут з’єдналися у єдине морське повітря та хвойні аромати багаторічного Соснового бору. А ще тут розташувався виноробний завод «Коблево», тож достаток вина та фруктів у сезон вам гарантований.

Найближча Залізнична станція: Одеса (55 км) та Миколаїв (80 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 250 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Грибівка

Грибівка. Фото: kirillovka.ks.uaГрибівка. Фото: kirillovka.ks.ua

Грибівка – курорт неподалік Одеси, де можна бюджетно відпочити на пісочному берегу моря, насолодитись соленою водою та послухати крики чайок. Ідеально підійде для людей, які втомились від шаленого темпу міста і хочуть знайти спокій в бризках хвиль. А якщо таки захочеться більш насиченого відпочинку, то з Грибівки курсують автобуси до самої Одеси та Чорноморську. Також вздовж дороги до пляжу на Грибівці розташовані сувенірні магазини та кафетерії. Приємний бонус – сюди привозять парк атракціонів з різноманітними каруселями.  

Найближча Залізнична станція: Одеса (41 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 625 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Санжейка

Санжейка. Фото: kirillovka.ks.uaСанжейка. Фото: kirillovka.ks.ua

А цей маловідомий та мальовничий курорт на березі Чорного моря, неподалік Одеси, є сусідом Грибівки та Іллічівську. Санжейка приваблює туристів низькими цінами, практично безлюдними та незасміченими пісочними пляжами, чистим морем та красивими обривами. А головною пам’яткою цього курорту є маяк, споруджений ще в 1921 році. Хоча тут й не надто розвинена інфраструктура, проте це ідеальне місце для спокійного відпочинку в єднанні з природою. Буває, сюди навіть приїздять туристи з наметами.

Найближча Залізнична станція: Одеса (36 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 690 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Кирилівка

Кирилівка. Фото: i.ytimg.comКирилівка. Фото: i.ytimg.com

А цей курорт розташований на узбережжі Азовського моря у Запорізькій області, тож тут мілкіше і вода тепліша, адже швидше прогрівається. Завдяки м`якішому мікроклімату та безпечнішому морю, Кирилівка є ідеальним варіантом для відпочинку з маленькими дітьми. Також ця місцевість знаменита своїм аквапарком «Острів скарбів», який є найбільшим в Україні. Крім того, Кирилівку вважають курортом-здравницею, через лікувальні грязі з Утлюцького та Молочного лиману.

Найближча Залізнична станція: Мелітополь (70 км) та Запоріжжя (190 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 240 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Лебедівка

Лебедівка. Фото: ic.pics.livejournal.comЛебедівка. Фото: ic.pics.livejournal.com

А завершить нашу добірку сонячна Лебедівка - курортне село в Одеській області, розташоване поблизу природного парку «Тузлівський лимани». Лебедівка оточена дубовим і сосновим лісом, деякі бази відпочинку і приватні будинки заховані безпосередньо в лісі. Сприятливе для здоров'я людини поєднання лісового та морського повітря збагачується ще й сольовими випарами лікувального лиману Бурнас. До речі, деякі туристи приїздять сюди спеціально, аби випробувати на собі цілющі властивості грязей лиману. А мис Бурнас (обрив) гострим носом впирається в піщану косу, яка відокремлює однойменне озеро від Чорного моря. Якщо ви хочете більше побачити мальовничі краєвиди та спокійно відпочити, тоді вам варто однозначно завітати в Лебедівку!

Найближча Залізнична станція: Одеса (116 км)

Вартість проживання: доба для двох обійдеться від 500 гривень (в залежності від класу обраного готелю/приватного помешкання та відстані до моря)

Нагадаємо, раніше VG Львів розповідав про три термальні курорти на Закарпатті, які варто відвідати влітку.

Куди, якщо не за кордон: їдемо на Карпатське море

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах