На Західній Україні "афробандерівець" збирає гроші на АТО

фото з сайту 24tv.ua

21-річний африканський студент Осман Кумара, який навчається в Тернополі, грою на трубі та українськими піснями заробляє гроші для української армії.

Про це пише місцеве видання "Наш день".

Хлопець приїхав до України зi Сьєрра-Леоне, де протягом одинадцяти рокiв не вщухали вiйськовi конфлiкти. Подiї на сходi України нагадали йому ситуацiю на батькiвщинi, тож африканець вирiшив допомагати українцям чим зможе.

"Спершу я навiть говорив друзям в унiверситетi, що можу поїхати на схiд, щоб допомагати Українi. Адже свого часу нам допомагало багато людей з усього свiту — волонтерiв, миротворцiв. Вони вiдповiдали: ти подумай добре, там такого, як ти, не сприймуть. Тож я знайшов iнший спосiб. Я можу збирати грошi для тих, хто воює", — розповів Осман Кумара.

Африканець приїхав до Тернополя у грудні 2013-го і за пiвтора року почав розмовляти українською, знайшов нових друзiв i навiть створив музичний гурт. Він знає уже близько трьох десятків українських пісень. Африканець вивчає комп'ютернi науки в Тернопiльському нацiональному економiчному унiверситетi.

Львів у новинах:

Завтра в центрі Львова не буде гарячої води: де саме 

Львівські підприємці жаліються, що їх примушують підвищувати зарплати працівникам 

Сьогодні до "Арени Львів" курсуватиме додатковий транспорт 

Последние новости