В Євросоюзі обурені нападом на геїв у Львові: Верховна Рада вимагає розслідування

Фото: http://news-for.me/

Комітет з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Верховної Ради вимагає провести розслідування подій під час "Фестивалю рівності" у Львові. Таку заяву комітет оприлюднив на своєму сайті.

"У межах своєї компетенції ми вимагаємо прозорого та невідкладного розслідування подій. Європейська інтеграція України нерозривно пов’язана з толерантним та інклюзивним суспільством", – кажуть у Комітеті.

Правозахисники засудили свавілля та зрив фестивалю, наголошуючи на тому, що будь-яка людина заслуговує на повагу, не залежно від її расової приналежності, сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності.

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський також засудив напад на ЛГБТ-активістів у Львові. Про це повідомляє прес-служба Представництва.

Як зазначено, Євросоюз "займає принципову позицію щодо сприяння недискримінації осіб на грунті їх сексуальної орієнтації та гендерної приналежності".

"Культурні, традиційні та релігійні цінності не можуть служити виправданням для будь-якої форми дискримінації, включаючи дискримінацію осіб, які належать до ЛГБТ-спільноти", - сказано в заяві Томбінського.

Нагадаємо, 19 березня у Львові мав відбутися "Фестиваль рівності".

Львівська міськрада заявила, що вважає недоцільним проведення в місті пішого ЛГБТ-квесту, який анонсували організатори "Фестивалю рівності".

У Львові суд заборонив проведення будь-яких акцій на проспекті Свободи

Представники співтовариства вирішили провести свою конференцію у готелі "Дністер".

Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото)

Пізніше біля цього готелю зібралися чоловіки у балаклавах, потім через повідомлення про мінування готелю учасників акції було евакуйовано на автобусах правоохоронців. При виїзді від готелю невідомі в балаклавах закидали камінням і петардами автобуси, в яких перебували учасники і організатори фестивалю. Ніхто з них не постраждав.

У Львові праворадикали закидали камінням представників ЛГБТ та поліцію (відео)

За даними правоохоронців, поліція не затримувала людей, які кидали каміння в автобуси, обмежившись профілактичними бесідами.

Андрій Садовий назвав зрив Фестивалю Рівності у Львові "спланованою операцією"

Посол США в Україні висловився щодо зриву "Фестивалю рівності"

Фото: https://news-for.me/

Последние новости