Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото)

Фото: http://zaxid.net/

Фото: http://zaxid.net/

Події
19 березня 2016 14:50

У Львові розпочався Фестиваль рівності. Через заборону суду проводити масові акції біля Оперного театру організатори відмовились від ЛГБТ-квесту. Натомість інші заходи тривають в одному з готелів у центрі міста.

Наразі в готелі, назву якого ZAXID.NET  не оприлюднює з міркувань безпеки учасників та самого готелю, зібралися близько 10 учасників фестивалю. Їх охороняють п’ятеро озброєних людей в камуфляжі без розпізнавальних знаків, які представляються "працівниками приватної охоронної фірми", але відмовляються назвати, якої саме. Вони також заборонили журналістам знімати їхні обличчя.

Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото) фото

Охоронці фестивалю мають зброю та електрошокери, але не мають шевронів

Самі ж учасники фестивалю влаштували в одному з приміщень готелю виставку, присвячену жінок, сексуальних та національних меншин. Вони також поставили в приміщенні плакати та фото на підтримку феміністичного руху.

Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото) фото 1

Виставка фото і плакатів

За словами учасника фестивалю Фредеріка Чернишова, він "народився дівчиною, але в 20 років став хлопцем". Чернишов розповів про те, що організатори та учасники фестивалю підготували плакати із закликом "очистити голови від стереотипів". "Часто у людей виникають стереотипи, наприклад, щодо представників інших національностей. На плакатах у нас зображені люди різних національностей – роми, євреї. Ми вважаємо, що всі люди рівні і розбіжностей між расами та національностями не існує", – зазначив він.

Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото) фото 2

Фредерик Чернишов закликав людей відмовитись від стереотипів

За словами Чернишева, учасники фестивалю також борються за права жінок. "Фемінізм – це рух за права жінок, за те, щоб всі люди були рівними. Оскільки зараз жінок досі утискають у правах, їм платять меншу зарплатню", – зазначив він.

Керівник ГО "Інсайт" Олена Шевченко розповіла ZAXID.NET, що у зв’язку із забороною суду на проведення будь-яких масових заходів на проспекті Свободи, організатори фестивалю скасували ЛГБТ-квест і обмежились виставкою антидискримінаційних плакатів, літературним вечором та переглядом фільмів. 

За її словами, на фестиваль зареєструвалися близько 150 людей, однак чи братимуть вони участь у заходах, наразі невідомо.

Як проходить Фестиваль Рівності у Львові (фото) фото 3

Олена Шевченко обурена забороною ЛГБТ-квесту

Олена Шевченко також вважає рішення суду про заборону всіх масових акцій "незаконним". "Наша позиція – усі масові заходи мають відбуватися, а учасників акцій має захищати поліція", – сказала вона.

Праві партії та громадські організації, які виступали проти проведення ЛГБТ-квесту вона вважає екстремістами.

Нагадаємо, представники ЛГБТ-спільноти запланували проведення у Львові 19 та 20 березня Фестивалю рівності, частиною якого мав стати ЛГБТ-квест. Це обурило частину львівських правих активістів та політичних сил. Із закликом відмовитись від проведення ЛГБТ-акцій виступила також Львівська архиєпархія УГКЦ, а адміністрація готелю "Львів" відмовила у поселенні 25 учасникам Фестивалю рівності. Міська влада Львова також висловилася проти проведення у місті пішохідного квесту за участі представників ЛГБТ-спільноти.

ЛГБТ-фестивалю у Львові відмовили у приміщенні: чому саме

Фестиваль ЛГБТ все ж відбудеться у Львові, але за деяких умов

Львів'яни з нетрадиційною орієнтацією розповіли, як їм живеться у Львові18 березня Львівська міськрада за рекомендацією Національної поліції звернулася до суду із позовом про заборону будь-яких акцій на проспекті Свободи біля Оперного театру 19 березня. Причиною позову стало те, що із заявками про проведення акцій до ЛМР звернулися представники ЛГБТ-спільноти та їхні противники з "Правого сектору", ГО "Фронтера", ГО "Сокіл", "Волонтерського куреня", Добровольчого руху "ОУН", ГО "Білі Горвати", які анонсували акції на підтримку традиційних сімейних цінностей. 

Суд задовольнив позов і заборонив проводити масові заходи біля Оперного театру.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах