Львів'янин перепливе Атлантичний океан на саморобному човні (фото)

Уродженець Львова Дмитро Резвой на власноруч змайстрованому човні подолає близько 6 тисяч кілометрів і претендуватиме на рекорд Гіннеса. Як розповів мореплавець Tvoemisto.tv, старт запланований на грудень, зараз до мандрівки його готує батько, також рекордсмен.

ФОТО НАДАВ ДМИТРО РЕЗВОЙ


Про ідею рекордної мандрівки

39-річний Дмитро Резвой  планує зробити перехід на одиночному човні через Атлантичний океан і встановити новий рекорд Гінесса. Мандрівка претендуватиме на звання найдовшого за відстанню переходу через Атлантику. Як розповів мореплавець, ідея здійснити такий перетин океану виникла у нього вже давно.

"Мій тато двічі перетинав Атлантику і я хочу продовжити цю справу. Я вже більше 10 років працюю з човнами і з самого початку мріяв про таку мандрівку. Наразі я працюю технічним директором у компанії "The Ocean Rowing Society", яка займається будівництвом човнів. Саме завдяки цій компанії моя мрія має шанс здійснитися, адже вона спонсорує надає приміщення для будівництво мого човна", – каже Дмитро Резвй.


Про батька і "мрію у спадок"

Людей, що перепливали Атлантику на веслах одиниці у цілому світі. Один з них – це батько Дмитра – Павло Рєзвой, який у 2004 році на човні "Marion Lviv" упродовж 61 доби перетнув Атлантичний океан (стартував з Канарських островів і фінішував на Барбадосі).

У 2004 році  на човні "Marion-Lviv" за 61 батько Дмитра він здійснив перехід через Атлантичний океан. А вжеу  2005 році на човні "Ukraine" Павло Рєзвой  перейшов  через Індійський океан. В цьому переході вдалося встановити одразу два рекорди: швидкісний – 2493 милі (4618 км) від Кокосових до Сейшельських островів, та "віковий" – на момент переходу Павлу Рєзвому виповнилося 66 років. 

Книга рекордів Гіннеса назвала Павла Рєзвого рекордсменом одразу в двох номінаціях: "найшвидший весляр, який перетинав Індійский океан" та "найстарший з океанських веслярів, які колись виходили у море".

Відтак, пристасть до мореплавання і навіть встановлення рекордів Дмитру Резвою дісталася у спадок від іменитого батька, який наразі активно готує його до мандрівки Атлантикою.


Про човен і Львів

Човен Дмитра буде називатися "Львів". Мореплавець каже, що навіть не розглядав інших варіантів назви. "Я у Львові народився і прожив практично усе своє життя. Перший човен мого батька також називався "Львів". Тому я вирішив продовжити цю традицію і так його назвав.

Наразі я, фактично, вже добудував човен, адже займаюся цим близько півроку. Роблю все власноруч, лише дружина мені допомагає. За фахом вона лінгвіст, але у цій справі ще одна пара рук дуже доречна", – розповідає Дмитро Резвой.

Свій човен Дмитро виготовляє у Великобританії, але мріє почати будівництво ексклюзивних човнів у Львові. 


Про мандрівку

Дмитро Резвой кілька разів змінював маршрут мандрівки і у результаті вирішив обрати той, яким ще ніхто не проходив через Атлантику. Старт подорожі запланований на грудень 2016 року. Розпочнеться вона із Марокко і закінчиться у Флориді.

Усього чоловік планує подолати трохи більше 6 000 кілометрів. Мандрівка триватиме орієнтовно чотири місяці. Як розповів Дмитро Резвой, одразу після її завершення він подасть результати для фіксації рекорду Гіннеса.

Додамо, океанське  веслування – вид  міжконтинентальних екстремальних океанських перегонів  на веслярьских  човнах без використання вітрил чи двигунів. Переходи автономні, без поповнення запасів води та провіанту.  Можуть здійснюватися як командою, так і одиноким  веслярем. Залежності від маршруту тривалість переходу коливається від  двох місяців до року.

Організацією яка об’єднює веслярів світу є  "The Ocean Rowing Society" (ORS) – "Товариство океанських веслярів" з штаб-квартирою у Лондоні. Метою організації є популяризація океанського веслування та допомога у здійсненні переходів.

За столітню історію перегонів перетнути океани вдалося двом сотням веслярів з семи країн світу. Серед  них тільки двоє українців Павло та Теодор Рєзвой.

Читайте ще новини Львова:

На Львівщині страшна аварія: шестеро травмованих

Завтра у Львові не курсуватимуть 200 маршруток

В львівському трамвайному депо вже є нові трамваї для Сихова

Последние новости