Завтра у Львові не курсуватимуть 200 маршруток

Новина - Події - Завтра у Львові не курсуватимуть 200 маршруток

Новина - Події - Завтра у Львові не курсуватимуть 200 маршруток

Події
29 серпня 2016 12:31

Перевізники міста 29 серпня обіцяють вийти на безстрокову акцію протесту під стіни Львівської міської ради.

Основна мета страйку – привернути увагу громадськості до корупційних схем у транспортній системі Львова. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів організатор акції протесту, голова Вільної профспілки пасажирських перевізників Асоціації вільних профспілок автотранспортників України Ігор Сеник.

"Ми хочемо, щоби люди знали, як насправді працюють водії та власники автобусів. Щоби вони розуміли, чому водій відмовляється брати пільговиків, чому наші маршрутки у такому поганому стані", — каже Ігор Сеник.

За словами голови профспілки, АТП, які беруть в оренду автобуси у приватних власників, не виплачують належні їм кошти.

"Коли власник автобуса віддає свій транспортний засіб в оренду АТП, він очікує отримувати за це гідну оплату. Але цього немає, — скаржиться Ігор Сеник. — Керівництво АТП виграє тендери на те, щоби провозити більше пільговиків і забирає ці відшкодування з бюджету собі. Власник автобуса ж не отримує майже нічого. Крім того, вони заправляють маршрутки абичим, не ремонтують їх належним чином".

Голова Вільної профспілки каже, що перевізники, які 29 серпня вийдуть на акцію протесту, не проти перевезення пільговиків. Але вони хочуть отримувати за це відповідні відшкодування з бюджету.

Наразі страйк запланований на 9:00 – 10:00. На акцію мають зібратися представники усіх АТП міста. Загалом, за словами Ігоря Сеника, 200 маршрутних таксі не курсуватимуть. Які саме маршрути не курсуватимуть, він не повідомив.

Зазначимо також, що підприємства "Успіх БМ" та "Фіакр Львів" заявили, що їхні перевізники не братимуть участі у протестах. Утім, організатори страйку цю інформацію спростовують.

Читайте ще новини Львова:

У Львові горів театр імені Марії Заньковецької

На Львівщині загорівся пасажирський потяг, люди вистрибували на ходу

Львів’янин в гаражі власноруч створив Lamborghini Reventon (відео)

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах