Львів'янину на замітку: які платежі призупинив "Приватбанк"

"Приватбанк" націоналізували: що це значить

"Приватбанк" переходить в стовідсоткову власність держави. Про це повідомили у прес-службі Кабінету міністрів. На основні пітання, які виникають у вкладників, на своїй сторінці у Фейсбук спробував відповісти директор з інформаційних технологій "Приватбанку" Дмитро Дубілет: 

"Дорогі друзі, сьогодні ПриватБанк стає державним банком.

Це несподівана новина (в тому числі для мене, повірте), але хвилюватися не потрібно. У цьому пості спробую зібрати відповіді на всі питання, які можуть вас зараз хвилювати.

1. Чи потрібно переживати Клієнтам за свої гроші?

Ні, переживати не потрібно. Всі кошти на поточних і депозитних рахунках всіх фізичних та юридичних осіб будуть в цілісності й схоронності. Це гарантує держава.

2. Чому це сталося?

З тих пір, як почалася війна, наш банк пережив сім інформаційних атак. Будь-який інший банк не пережив би будь-яку з них.

Але остання атака, яка розпочалася тиждень тому, була найважчою. Кожен день ми оновлювали рекорди за кількістю коштів, виданих під час паніки Клієнтам в банкоматах і відділеннях.

До речі, в суботу, коли паніка почала потроху спадати, контрольний постріл зробив Інтер у вечірньому випуску новин: "У понеділок ПриватБанк призупинить всі платежі! Втім, ми не отримали ні підтвердження, ні спростування цієї інформації від прес-служби банку ". Думаю, для журналістів Інтера уготовано окреме місце в пеклі (від прес-служби пекла я спростування не отримав).

Власне, рішення про добровільну і мирну передачу банку у володіння державі було прийнято рівно в той момент, коли ми зрозуміли, що цю інформаційну атаку ми можемо не пережити, і що під загрозою можуть опинитися наші Клієнти.

3. Що буде з ПриватБанком далі?

Головне, банк буде працювати далі в стандартному режимі, - написав Дубілет.

За його словами, новим головою правління банку стає Олександр Шлапак, який повинен незабаром сформувати нову команду топ-менеджерів. Формально, перехідний період, протягом якого будуть вводити в курс справи нову команду, буде тривати кілька місяців.

"Страшно зізнатися, але я не думаю, що Клієнти або співробітники відчують особливу різницю в роботі банку. У нас все працює, як годинник. У головному офісі та у відділеннях залишаються ті ж професіонали. У банку створена унікальна корпоративна культура. Все це нікуди не дінеться з нашим відходом.

І я не вірю, що держава відбере Айпад у наших співробітників у відділеннях і замість них вручить їм рахунки", - додав Дубілет.


Які операції буде призупинено?

ПриватБанк на день призупинить корпоративні платежі, що є технічною необхідністю, яка обумовлена процедурою зміни контролю та законодавством. Про це повідомила проектний менеджер реформ фінансового сектора в Національній раді реформ Вікторія Страхова.

"Клієнти ПриватБанку дійсно звикли до миттєвих платежів, тому звістка про те, що платіжки, які прийшли 19 числа будуть виконані 20 числа викликає невдоволення. Так, буде зупинка на 1 день корпоративних платежів. Це ніяк не пов'язано ні з ліквідністю, ні з будь-якими іншими показниками банку. Це технічна необхідність обумовлена процедурою зміни контролю та особливостями законодавства", – написала вона на сторінці в Facebook.

Вона також нагадала, що згідно із законодавством, міжбанківські перекази виконуються протягом до трьох операційних днів, а внутрішньобанківські - до двох операційних днів.


Націоналізація здивувала навіть керівництво

Топ-менеджент "Приватбанку" був, м'яко кажучи, здивований раптовою націоналізацією установи. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив перший заступник голови банку Олег Гороховський.

"ПриватБанк стає державним банком. Чи знав я про це, коли писав свої попередні посади, в яких це спростовував? Звичайно ні, я і зараз не дуже вірю в те, що це зі мною відбувається. І весь час думаю, що якщо як слід протерти очі, то я прокинусь...", - написав Гороховський.

Дивись ще: 

Фотофакт: у Львові "запалили" центральну міську ялинку

Не дійшла до дому: на Львівщині жінка померла від холоду біля власного будинку

Буковель, Ворохта, Яремче: куди поїхати на Новий рік у Карпати

Последние новости