Масове отруєння у львівському ресторані: стала відома причина

Причиною масового отруєння людей у львівському ресторані "Панська чарка" став стафілокок. До таких висновків прийшли працівники обласного лабораторного центру.

Як зазначає директор директора ДУ "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Олег Когут, для лабораторних досліджень було взято сім зразків їжі і в шести з них виявлено стафілокок.

Зокрема, бактерію під час лабораторних досліджень виявили у слабосольному лососі, печінковому паштеті, запеченому шпондері, буженині, м’ясному фарші і домашньому торті. Тобто, стафілокок виявили і у продуктах, які готували в ресторані, і у торті, який спекли вдома й принесли з собою.

Нагадаємо, що 14, 15 і 16 жовтня у ресторані "Панська чарка" отруїлося 25 людей (серед них двоє дітей), 22 особи було госпіталізовано. Троє осіб зверталися по допомогу до лікарів і лікувалися амбулаторно.

Станом на 15:00 понеділка, як повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, в обласній інфекційній лікарні ще залишаються 14 осіб, серед яких і двоє дітей. Малих пацієнтів планують виписати завтра.

Дивись ще:

У темряві: у чотирьох районах Львова не буде світла 

Через французького бульдога: стали відомі нові подробиці бійки з нардепом

Відьми, черепи та летючі миші: українські хендмейдери відзначили Хелоувін 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Последние новости