Видаватимуть свідоцтво досягнень: львівським першокласникам змінили систему оцінювання

Львівським першокласникам змінили систему оцінювання.

Львівським першокласникам змінили систему оцінювання у школах. Міністерство освіти і науки затвердило нові рекомендації щодо оцінювання першокласників.

Відтак, вчителі початкових класів будуть використовувати формувальне оцінювання, яке на етапі першого класу має включати два обов’язкових компоненти: доброзичливе ставлення до учня як до особистості та позитивне ставлення до зусиль учня, спрямованих на розв'язання задачі (навіть якщо ці зусилля не дали позитивного результату), повідомляє .

Облік результатів підсумкового оцінювання буде фіксуватися учителями у свідоцтві досягнень, зразок якого також затверджений Міністерством освіти. Він здійснюється з урахуванням динаміки зростання рівня навчальних досягнень учнів.

Відповідно, для оцінювання учнів пропонується чотирирівнева система:

Учителі, які викладають навчальні предмети у початковій школі, даватимуть характеристику предметних компетентностей учня за чотирирівневою системою.

У першому класі оцінювання буде мати описовий характер рівня навчання, старанності та соціальної поведінки, і відповідно, предметів та освітнього процесу в цілому, але не результату.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Розклад святкувань: коли і як львівські школи відзначатимуть День знань

Офіційно: чи потрібні львівським школярам медичні довідки

Діти тішаться: у Львові масово скасовують лінійки на 1 вересня

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости