Діти тішаться: у Львові масово скасовують лінійки на 1 вересня

Школи Львова не будуть проводити лінійки 1 вересня. Фото: lviv.com

Школи Львова не будуть проводити лінійки 1 вересня. Фото: lviv.com

Події
27 серпня 2018 14:19

Школи Львова не будуть проводити лінійки першого вересня. Більшість навчальних закладів розпочнуть навчання з уроків толерантності, флешмобів та екскурсій.

"Цього року ми прийняли рішення, що початок навчального року у всіх школах Львова розпочнеться 3 вересня з уроків толерантності. Крім цього, для першачків ми плануємо провести майстер–класи, флешмоби та музичні дійства. Такий формат дозволить забути про довготривале перебування на лінійках, часто під палючим сонцем та довгі промови адміністрації", — розповіла очільниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

Деякі школи проведуть святкування Дня знань у суботу, 1 вересня, однак більшість шкіл розпочнуть навчальний рік з понеділка, 3 вересня, повідомляє tvoemisto.tv.

За словами Зоряни Довганик, цьогоріч до перших класів Львова піде 9132 учнів. Звісно, не всі школи повністю забезпечені обладнанням для Нової української школи. Втім воно надходитиме у школи впродовж осені.

У львівській школі №48 від традиційних лінійок на 1 вересня відмовились ще три роки тому. Директор школи Роман Гарасим розповів, що спершу батьки були збентежені таким форматом,  втім наразі ненативних відгуків не надходило. 

"Ми передали ініціативу старшокласникам, які цього року готують святковий концерт першачкам. Учні різних класів будуть показувати свої таланти. Таке дійство триватиме до 35 хвилин, після чого першокласники отримають подарунки та учнівські квитки. Для учнів старших класів ми проведемо коротельну 5-хвилинну лінійку, після чого вони підуть на урок толерантності за темами, які рекомендувало Міністерство освіти", — зазначив Роман Гарасим.

Нагадаємо, з 1 вересня усі заклади Львова та області перейдуть на стандарти "Нової української школи". На спеціальне обладнання у школах Львівщини цьогоріч виділили 70 мільйонів гривень. Також 29 мільйонів гривень передбачили на перепідготовку педагогів, зокрема і вчителів іноземних мов.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Цифра дня: у Львові порахували майбутніх першокласників

Тут навчаються вундеркінди: рейтинг найкращих шкіл Львова

"Нова українська школа": скільки грошей виділили на львівські навчальні заклади

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах