Візуалізація: де у Львові встановлять нового "лева"

У Львові встановлять пам’ятник до 100-річчя ЗУНР.

У Львові встановлять пам’ятник до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки. На вулиці Городоцькій, 40 буде встановлено скульптурну композицію, яка складається з лева, фігуру якого запозичено з герба Західноукраїнської Народної Республіки, та блоків дикого каменю з виноградною лозою, як символ того, що з краплі крові українських бійців Листопадового Чину та УГА, пролитої в боях за ЗУНР, зародилася вільна українська держава. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Для реалізації проекту зі встановлення скульптурної композиції до 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки з міського бюджету буде виділено 3,5 мільйони гривень: 2 мільйони — на виготовлення бронзової скульптурної композиції, 1,5 мільйони — на реконструкцію площі на вулиці Городоцькій.

Підготовчі ремонтні роботи на площі, де має бути встановлена скульптурна композиція, вже розпочалися. Територія обгороджена, встановлено певні додаткові допоміжні засоби для зберігання матеріалів.

Найближчими днями буде запущено процес виготовлення скульптури. Є два етапи виготовлення — спочатку переможець виготовляє гіпсовий макет, після чого передає його організації, яку залучає як субпідрядну організацію, яка виливає скульптуру з бронзи.

 У день святкування, 1 листопада, Львівська міська рада планує відкрити оновлену реконструйовану площу із встановленою скульптурною композицією.

Нагадаємо, вулицями Львова пройдуть потрулі у формі Української галицької армії. З 28 по 30 жовтня з нагоди 100-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки вулицями міста упродовж дня проходитимуть патрулі-реконструктори у формі вояків Української галицької армії.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Приходь з Рексом: у Львові пройде марш за права тварин

Фотофакт: Львовом пройшла смолоскипна хода

Як це було: у Львові вшанували річницю ЗУНР

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости