Що зміниться: Львівський музей історії релігії відреставрують за 20 мільйонів

У Львові відреставрують музей історії релігії.

У Львові відреставрують музей історії релігії, що на вулиці Музейній. Він знаходиться у західній частині монастирського комплексу Домініканів та є пам’яткою архітектури національного значення. Вартість робіт становитиме 19,98 мільйонів гривень.

"Музей працює з 1973 року, з того часу тут проводили лише поточні ремонти, проте є потреба провести комплексної реставрації залів музею, приміщень фондосховища, підвалу. Цього року на початок реставрації із бюджету Львівщини виділили 5,3 мільна гривень",  – розповів директор музею Олег Малиць.

Згідно з документами, на проведення реставрації, ремонт системи опалення, водопостачання, електропостачання влаштування системи пожежогасіння необхідно витратити 22 мільйони гривень, повідомляє .

За словами директора музею, фахівці замінять енергомережу та проведуть підготовчі роботи для влаштування системи пожежогасіння. Реставруватимуть низку експозиційних залів: первісних релігій, відділ юдаїзму, відділ історії католицької церкви, греко-католицької церкви, православ’я, протестантизму і вірменської церкви.

Згодом реставраційні роботи відбуватимуться також у кабінетах, фондосховищі та у підвалі музею.

"Музей на час ремонту закриватися не буде. Основну експозицію доведеться демонтувати, проте у нас є два експозиційні зали, і вони будуть відкриті для відвідувачів. Підземелля доведеться на певний час закрити для туристів", – зазначив Олег Малиць.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відремонтують за 5 мільйонів: що буде у підземеллях львівської Ратуші

За 3 мільйони: у Львові відреставрують храм Ольги і Єлизавети

Дитмайданчик за мільйон: яким буде сквер на площі Святого Юра у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Последние новости