За цькування — штраф: як у Львові боротимуться з булінгом дітей

У Львові впровадять адмінвідповідальність за булінг у навчальних закладах

В Україні введуть штрафи для батьків за насильство з боку неповнолітніх. Верховна Рада України має намір закріпити в законодавстві поняття "булінгу", "булінгу в навчальних закладах" та ввести штрафи для батьків і вчителів за моральне або фізичне насильство з боку неповнолітніх дітей.

Сьогодні, 2 жовтня, законопроект підтримали 235 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту, повідомляє "".

Депутати пропонують ввести адміністративну відповідальність за булінг та штраф від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за булінг.

Якщо такі дії буде скоєно повторно протягом року після адміністративного стягнення, або якщо це зробить неповнолітній, або такі дії супроводжуватимуться особливою жорстокістю, штраф становитиме від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відповідно до законопроекту, "булінг" визначається як моральне або фізичне насильство, агресія в будь-якій формі або будь-які інші дії, скоєні з метою викликати страх, тривогу, підпорядкувати людину своїм інтересам, які мають ознаки свідомого жорстокого ставлення.

Якщо боулінг скоєний дітьми від 14 до 16 років, пропонується карати штрафом для батьків від 20 до 50 неоподатковуваних мінімумів.

Для педагогів, керівників або засновників навчального закладу, які приховують випадки булінгу, буде передбачено штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, у Львові двоє учнів 4 і 5 класу змусили дівчинку показати геніталії, а тоді наказали стрибнути з дев’ятого поверу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Знайшли голою: зниклу 13-річну дівчинку виявили у полі на Львівщині

Роздягнули другокласницю і наказали вчинити суїцид: з'явилися нові подробиці резонансної справи у Львові

Зґвалтував п'ятирічну доньку: на Львівщині судитимуть педофіла

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости