Як захищатимуть: у Львові запрацюють поліцейські групи "ПОЛІНА"

У Львові запрацюють поліцейські групи «ПОЛІНА»

У Львові розпочнуться навчання підрозділів мобільних груп з протидії насильству "ПОЛІНА". Національна поліція разом із патрульною впроваджують цей проект у всіх містах України. 

Проект "ПОЛІНА" був запроваджений Міністерством внутрішніх справ ще минулого року, але лише у кількох міста країни. Тепер він стане загальнонаціональним, повідомляє .

"Зараз готуються навчання для працівників патрульної поліції та дільничних працівників національної поліції, які вже з 17 жовтня будуть проходити у Львові. Будуть формуватися спеціальні мобільні групи, які називатимуться "ПОЛІНА" – ПОЛІція проти НАсильства", – зазначила інспекторка відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Львівщини Віра Проців.

За її словами, мобільні групи виїжджатимуть на виклики домашнього насильства і діятимуть за відповідним алгоритмом, щоб протидіяти насильству. Перше завдання поліцейського не покарання, а надання якомога більшої інформації та допомога, згідно складених обставин. Для поліцейських розроблена спеціальна форма оцінки ризиків вчинення домашнього насильства, з допомогою якої вони зможуть чітко оцінити, наскільки та чи інша ситуація є кризовою.

За потребою на місце будуть викликати відповідні служби: служба у справах дітей, працівники ювенальної превенції, соціальні психологи, тощо.

За словами Віри Проців, такі бригади почнуть працювати з нового року.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З кухнею та лікарнею: львівська поліція збудує кінологічний центр

Через смертельні ДТП: львівські дороги патрулюватимуть додаткові екіпажі

Всім, хто у радіусі трьох кілометрів: львів’янам приходитимуть SMS про зниклих дітей

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости