Всім, хто у радіусі трьох кілометрів: львів’янам приходитимуть SMS про зниклих дітей

На Львівщині працює SMS-розсилка про зниклих дітей.

На Львівщині працює SMS-розсилка про зниклих дітей.

Події
31 липня 2018 16:51

Сьогодні, 31 липня, у Львові та області стартував соціальний проект "Пошук дітей". Про це повідомляє Львівський портал. Його започаткувала Нацполіція спільно з телеком-оператором "Київстар".

Абонентам приходитиме SMS-розсилка з інформацією про зниклих дітей. Вона є безкоштовною і допомагатиме правоохоронцям використовувати можливості мобільної мережі для оперативного сповіщення в разі зникнення дітей. Проект "Пошук дітей" має допомогти швидше знаходити зниклих, адже до пошуку можуть долучатися значно більше небайдужих людей.

Сповіщення будуть інформувати про дитину, обставини її зникнення, посилання на Facebook-сторінку Головного управління нацполіції у Львівській області з більш детальною інформацією та фото, а також контакти, за якими можуть звертатися потенційні свідки. Повідомлення отримуватимуть абоненти, які знаходилися поруч із місцем зникнення дитини в радіусі від 1 до 3 кілометрів. Абоненти, які не хочуть отримувати такі SMS, можуть самостійно відключитися від розсилки.

"Коли зникає дитина, то її розшуком займається максимальна кількість працівників поліції. При потребі ми залучаємо Нацгвардію, працівників Державної стужби з надзвичайних ситуацій. Всі чудово знають, що найефективнішими є перші години пошуку", – повідомив виконувач обов’язків начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Тарас Сабанюк.

За його словами, протягом 2015-2017 року в Україні спостерігається значне збільшення заявок і повідомлень про зникнення дітей. Так, за півроку поліції надійшли повідомлення про зникнення 254 дітей у області. Із них 223 дитини розшукали протягом доби.

"Основними причинами того, чому діти залишають своє місце проживання є залишення дітей без догляду, конфлікт з батьками та опікунам, схильність до бродяжництва, прагнення самостійного способу життя, насильство в сім’ї", – зазначив Тарас Сабанюк.

Зокрема, правоохоронці наголошують, що немає значення скільки часу пройшло з моменту зникнення дитини, поліція відразу ж кинеться на пошуки.

"Зараз нема такого поняття як три доби, 3-5 годин, тощо. Як тільки-но надходить скарга про зникнення дитини, вона відразу реєструється і проводиться реагування", – розповів начальник УОАЗОР поліції Львівщини полковник поліції Сергій Гривняк

Додамо, що цей проект вже діє у Одеській області, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зникла опівночі: у Львові розшукують 14-річну дівчинку

Знайшли голою: зниклу 13-річну дівчинку виявили у полі на Львівщині

Вийшов з роботи і зник: у Львові розшукують 31-річного чоловіка

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах