"Бієнале жлобства": як львів’яни відреагували на "відкритий чек" у ресторанах

19 жовтня відвідувачі львівських ресторанів могли платити за замовлення скільки вважали за потрібне.

У п’ятницю, 19 жовтня, відвідувачі львівських ресторанів могли платити за своє замовлення стільки, скільки вважали за потрібне. Клієнти 25 ресторанів і кав’ярень Львова, які приєдналися до акції у рамках "Бієнале довіри", зробивши замовлення і закінчивши з трапезою, отримували від офіціантів "відкритий чек". Акція поширювалася на всі страви і напої закладів, окрім алкоголю. В Україні такий захід провели вперше. Схожі акції раніше відбувались у Нью-Йорку та Берліні.

Проте, у Львові багато закладів були змушені припинити акцію вже через кілька годин. Про це роповів львівський радіоведучий Андрій Чемес.

"Відвідувачі не те, що не платили достатньо а й відверто хамили і насміхалися з офіціантів та власників. Типу "Ви ж лохи, самі придумали, тепер годуйте нас нахаляву". Деякі "порядні" просто тікали. Дехто за чек у 1 тис. грн залишав 200 грн, дехто 30 грн. Звісно, були випадки коли все проходило на рівні "довіри" але все ж величезними "мінусами" по касах ресторатори завершують останні години акції. Як на мене, експеримент - геніальний і нагадує фільми коли раптом хтось отримує владу і починає хамити і вести себе відверто по-свинськи, - Чемес.

У соцмережах львів'яни також активно ділилися своїми  від "Бієнале довіри".

"...Ну, чого очікували на виході? Що львівяни масово повалять в ресторани і будуть їм залишати жирні чайові поверх божевільних рахунків? Ну, прийшли і помстилися за львівські ціни в кабаках. Карочє, яке їхало, таке здибало...", - Світлана Хитрова.

"Стейк за 300 грн?! Коли сама краща свинина – максимум 150 грн за кілограм. Якось мені трохи незрозуміло, де довіра до ціни", - Богдана Стахнів. 

"Халява - національний спорт", - Борис Бартенев.

"Цікаво, на що надіялись організатори цієї акції, ресторани думали, що їм в два рази більше будуть платити, ніж написано в чеку? Україна - це Європа тільки з українською зарплатнею, тому нічого немає дивного", - Олексій Гірба.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Макове молоко, бензинівка і "Оргазм": ТОП-5 дивних напоїв у пабах і ресторанах Львова

Тримай каву міцніше: центром Львова хочуть запустити трамваї-ресторани

Смачно, аж нудить: ТОП закладів Львова, де масово труїлися відвідувачі

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости