Солодощі з психотропами: поліція прокоментувала скандальну інформацію із соцмереж

Поліція просить не поширювати фейкову інформацію у соцмережах

Протягом кількох останніх днів соцмережами шириться інформація про те, що невідомі люди поблизу шкіл роздають дітям солодощі та газовані напої із вмістом психотропних речовин. Про це VG Львів повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Від таких повідомлень розриваються і "батьківські" чати у вайбері, люди пересилають інформацію у всі можливі групи. У поліції Львівської наголошують, що не варто поширювати фейки та сіяти паніку.

"Спершу зверніться у поліцію та впевніться у достовірності інформації", – розповіли правоохоронці.

Правоохоронці наголошують, що у підрозділи поліції Львівщини наразі не надходило жодного повідомлення від громадян із подібним змістом. Однак закликають батьків провести з дітьми бесіди та попередити їх про небезпеки, які можуть виникнути під час спілкування з невідомими особами.

"Якщо ви побачите або дізнаєтеся про факти таких правопорушень, якомога швидше зверніться у найближчий відділ поліції чи зателефонуйте на оперативну лінію 102", – зазначили у поліції.

Зокрема, працівники поліції просять не поширювати фейкові повідомлення, аби не сіяти паніку серед населення.

Водночас депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич на своїй сторінці у Facebook, що подібні "новини" поширюються і в сусідній Івано-Франківській області.

Працівники поліції просять не поширювати фейкові повідомлення, аби не сіяти паніку серед населення.

"Такі дописи розповсюджуються у багатьох областях, але підтвердження реальних випадків немає. У поліції звернення не зареєстровані. Керівництво Ювенальної превенції області спростувало розповсюджену інформацію, скоріш за все це фейк", – йдеться у дописі Зінкевича.

Разом з тим у відділі комунікації поліції Львівщини наголошують, що попри те, що це фейк, батькам варто якомога частіше говорити із дітьми на тему безпеки і розповідати їм про небезпеку, що може виникнути під час спілкування з незнайомцями. Також правоохоронці просять повідомляти про факти таких правопорушень, якщо вони будуть, у найближчий відділ поліції чи за номером 102.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Хотів зекономити: львів'янин заплатив аферисту 77 тисяч за розмитнення "євроблях"

Обіцяла зняти вроки: двох львів'янок ошукала ворожка на 86 тисяч

Було ваше, стало наше: працівник львівського банку грабував клієнтів

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости