Обіцяла зняти вроки: двох львів'янок ошукала ворожка на 86 тисяч

У Львові ворожка ошукала двох дівчат

У Львові ворожка ошукала двох дівчат

Події
18 вересня 2018 13:03

У Львові двоє жінок звернулися до поліції із заявами, що їх ошукала ворожка. Шахрайка видурила в однієї дівчини 4 тисячі гривень і золото, а в іншої ? майже 82 тисяч гривень. Про це VG Львів повідомили у відділ комунікації поліції Львівської області.

"Відтак 16 вересня до поліції звернулася за допомогою 18-річна львів’янка. Вона скористалася послугами ворожки, яка обіцяла зняти з неї порчу", — йдеться у повідомленні.

За словами дівчини, ворожка взяла за послугу 4 000 гривень і золоті прикраси (браслет та каблучку), однак нічого так і не зробила, а кошти та прикраси не повернула.

"Аналогічна заява надійшла до правоохоронців і від 20-річної місцевої мешканки. Ця ж ворожка переконала дівчину, що над її родиною висить прокляття і усім без винятку "пороблено". В надії позбутися негативу заявниця упродовж року ходила до неї на "сеанси", розраховуючись за них готівкою та ювелірними виробами. Загальна сума збитків – понад 82 000 гривень", — повідомили у поліції.

Обидві потерпілі написали заяви у поліцію. Правоохоронці зазначають: щонайменше кілька десятків людей щороку скаржаться на ворожок та ясновидиць.

"Загалом усіх практикуючих магів умовно можна поділити на стаціонарних і мобільних. Останні зазвичай "працюють" в кримінальній площині. Вони самі знаходять потенційних клієнтів – на вокзалах, вулицях, ринках, безпосередньо в помешканнях. Задуривши голову людині, а іноді й використовуючи свої гіпнотичні здібності, зловмисники заволодівають грошима та коштовностями жертви проти її волі. Такі дії вже мають ознаки шахрайства", — пояснюють у відділі комунікації поліції Львівської області.

Стаціонарні маги, астрологи, ворожки та хіроманти працюють більш-менш у правовій площині. Вони легалізовані і внесені до Класифікатора професій. Тож їх можна притягнути до відповідальності лише за незаконну підприємницьку діяльність чи несплату податків.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Фото розсекречення: стара львівська жебрачка виявилася молодою блондинкою

Що з дитиною: львівські поліцейські розшукали жінку, яка займалася проституцією з дворічною донькою

Не розгубилась: у Львові дівчина обдурила власників 12 ресторанів

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах