Замість касових апаратів: ДФС дозволила використовувати смартфони і планшети

ДФС дозволила використовувати смартфони і планшети замість касових апаратів.

Державна фіскальна служба України внесла до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій вісім новітніх моделей, які дозволяють продавцю проводити розрахунки за допомогою планшета чи смартфона, пише .

Ці моделі використовуватимуть учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологій для розрахункових операцій у галузі торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати тощо.

До цього переліку увійшли моделі семи українських компаній-учасників експериментального проекту та система "E-Receipt (e-Чек) електронний чек". Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже її можна безкоштовно застосовувати для реєстрації розрахункових операцій. Скористатися новими моделями можуть всі охочі взяти участь у експерименті. Він триватиме до кінця цього року.

За його  результатами Мінфін вирішуватиме, які нові моделі не зніматимуть із реєстрації, а які рекомендуватимуть для промислової експлуатації.

Додамо, що "Електронний чек" має спростити взаємовідносини між підприємцями та споживачами. Систему можна встановити на комп’ютер, планшет чи смартфон. Чек можна перевірити у відкритій частині електронного кабінету ДФС.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Львів’яни з фантазією проводять "День без поліетилену": фото

Батьки в шоці: на Львівщині дитина знайшла 150 тисяч гривень і повернула власнику

Дуже висока кухня: над "Криївкою" відкрили новий ресторан без меню і офіціантів

Читайте всі новини на нашій сторінці в та в 

Підписуйтеся на нас в 

Последние новости