Без документів, без медичних книжок: експерти розповіли про результати перевірки "Сінатри"

Експерти розповіли про результати перевірки у ресторані "Сінатра" у Львові, де під час весілля масово отруїлися гості.

У трьох відвідувачів ресторану "Сінатра", які минулого тижня опинилися на лікарняних ліжках, діагностували сальмонельоз.

Заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут розповів , що причину отруєння не встановлено, бо у ресторан експерти потрапили тільки через кілька днів і продуктів, які використовували на весіллі, вже не було. При тім, у "Сінатрі" працівники служби виявили дуже багато порушень.

"У багатьох змивах ми виявили умовно патогенну мікрофлору і бактерії групи кишкової палички. Санітарний рівень у ресторані був не найкращий", – каже Олег Когут.

"Санітарні умови незадовільні, не було відповідних деззасобів, потужність не підтримується в чистоті. Харчові продукти не захищені від забруднення на всіх стадіях виробництва. На сировину, яку закупили, не було відповідної документації, яка би гарантувала її якість. У працівників, які були допущенні до обслуговування бенкетів, не було медичних книжок тощо", – розповіла головний спеціаліст відділу локалізації та ліквідації спалахів Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Олеся Кузьмин.

Працівники служби склали протокол, ресторан закритий до 1 жовтня.

Позапланову перевірку, за словами Олесі Кузьмин, провели і у закладі громадського харчування "Канапе", бо там готували козацький стіл на весілля, але серйозних порушень там не було.

Нагадаємо, що упродовж 15-16 вересня до обласної інфекційної лікарні госпіталізовано чотирьох осіб із симптомами гострого ентероколіту. Усі постраждалі 14 вересня святкували весілля в ресторані "Сінатра", що у Залізничному районі Львова. Стан хворих — середньої важкості. 17 вересня кількість постраждалих збільшилася до семи. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння людей.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости