Позапланові канікули: школи Львівщини масово закривають на карантин

Понад п'ятдесят шкіл Львівщини закрили на карантин

Понад п'ятдесят шкіл Львівщини закрили на карантин через високу захворюваність на грип та ГРВІ серед школярів. Навчання призупинили в усіх школах Золочівського району, Дрогобича, Стебника, а також у Красненській школі Буського району та у молодших класах Лапаївської школи Пустомитівського району. У Львові на карантин закривають школи №33 та №53.

Сьогодні, 29 грудня, у Дрогобицькій міськраді повідомили, що у школах Дрогобича та Стебника призупиняють навчально-виховний процес з 30 січня до 3 лютого, оскільки у п’ятьох навчальних закладах понад 20-25% учнів відсутні через ознаки захворювань на грип та ГРВІ. Це свідчить про перевищення епідемічного порогу. Якщо ситуація не поліпшиться, то карантин продовжать до 10 лютого.

За словами спеціалістки департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністрації Лесі Босак, з 28 січня призупинено навчання у молодших класах Лапаївської школи Пустомитівського району, з 29 до 31 січня – у всіх 42 школах школах Золочівського району. З четверга, 30 січня, на карантин підуть школярі Красненської школи Буського району, zaxid.net.

Втім у департаменті охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації, нині в області не зафіксовано перевищення епідпоргу захворюваності на грип та ГРВІ, моніторинг захворюваності серед дітей продовжується. В області загалом налічується 1145 шкіл.

За інформацією Львівської міськради, з 30 січня призупинить навчання одна львівська школа №33, що на вулиці Шевченка. Інші школи наразі не звертались про закриття. Відсоток відсутніх дітей у школах Львова наразі не критичний - 9%.

Нагадаємо, минулого тижня, з 20 по 26 січня, кількість хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у Львові та області знову зросла. З відповідними симптомами до медиків звернулося 9434 людей. З 13 по 19 січня на грип та ГРВІ у Львівській області захворіло 7958 людейЦього року у Львові, та й в Україні загалом, можуть циркулювати чотири штами вірусу грипу.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у 

Читайте всі новини у нашому каналі , додавайтеся у  і підписуйтеся на нас в 

Последние новости