Як відрізнити: на Львівщині понад 10 тисяч людей захворіли на грип і ГРВІ

Кількість хворих на грип і ГРВІ у Львові зросла

Кількість хворих на грип і ГРВІ у Львові зросла

Події
27 сiчня 2020 13:58

Минулого тижня кількість хворих на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції у Львові та області знову зросла. З відповідними симптомами до медиків звернулося 9434 людей. Майже половина хворих — діти віком до 17 років.

"Захворюваність зростає, хоч епідемічний поріг ще не перевищено. Зросла і кількість госпіталізованих в інфекційні відділення лікарень. Минулого тижня госпіталізували з різними ускладненнями 191 хворого (позаминулого – 155), серед них 137 дітей", – повідомив ZAXID.NET заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України Олег Когут.

Як відрізнити грип від ГРВІ за симптомами

Як відрізнити грип від ГРВІ за симптомами

Він зазначає, що на Львівщині частіше діагностують вірус грипу типу А. Зі 122 зразків, у восьми випадках лабораторія виявила пандемічний ("свинячий") грип. Він часто при неправильному і невчасному лікуванні провокує запалення легень.

За словами директора Центру легеневого здоров’я Любомира Рака, зараз збільшилася кількість хворих на пневмонію. З настанням потепління передбачають, що їх побільшає. 

Медики прогнозують пік захворюваності останнього тижня січня – на початку лютого.

Нагадаємо, з 13 по 19 січня на грип та гострі респіраторні інфекції у Львівській області захворіло 7958 людейЦього року у Львові, та й в Україні загалом, можуть циркулювати чотири штами вірусу грипу.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах