Дуже правильний хворий: медики похвалили першого львів’янина з коронавірусом

Дуже правильний хворий: медики похвалили першого львів’янина з коронавірусом фото

Вчора, 20 березня, у Львові зафіксували першого хворого на коронавірус Covid-19. Це 59-річний львів’янин, який нещодавно повернувся з Німеччини. Чоловік виявився свідомим і правильно повівся, зважаючи на ситуацію, в якій опинився.

Про це розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

 «Окремо хочу підкреслити відповідальність людини, про яку мова. Повертаючись із Німеччини чоловік, який сам є лікарем, усвідомлював, що є в групі ризику. Відтак у перший ж день після повернення здав аналізи в приватну лабораторію. Весь час намагався бути в максимальній самоізоляції. Після отримання позитивних результатів одразу звернувся до інфекційної лікарні. Станом на сьогодні почувається добре, жодних клінічних проявів хвороби немає, але перебуватиме й надалі під контролем», – зазначив мер Львова.

За інформацією Андрія Садового, 13 березня львів'янин приїхав із Німеччини власним автомобілем. Також він повідомив, що, за інформацією головного лікарня інфекційної лікарні, у п'ятницю, 20 березня, чоловік власним автомобілем прибув у медзаклад після отримання результатів аналізу.

«Аналізи забирали 13 березня і отримали позитивний результат. На сьогоднішній день пацієнт без симптомів. У дружини аналіз негативний. Повторні аналізи пацієнту набрали і відправили в Київ. Чоловіка перевели на домашній карантин. Він чекав результатів, у нього не було симптомів. Чоловік сам звернувся в інфекційну лікарню з документальними результатами. Він здоровий, переніс хворобу», – розповів директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько.

Як наголосив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут, львів’янин здав аналізи про всяк випадок, бо розумів про небезпеку. Проте жодних симптомів хвороби у нього не було.

Нагадаємо, що станом на ранок суботи, 21 березня, в Україні офіційно підтверджено 41 випадок зараження коронавіусом COVID-19, три з них – смертельні.

Последние новости