Галицький менталітет: львів'яни найкраще в Україні дотримуються самоізоляції

Галицький менталітет: львів'яни найкраще в Україні дотримуються самоізоляції фото

Серед усіх мешканців великих міст, львів’яни та тернополяни найкраще дотримуються правил самоізоляції.

Про це свідчать дані компанії «Київстар», що ґрунтуються на аналізі пересування абонентів мобільного зв’язку.

Найбільш сумлінно в країні слідують карантинним обмеженням міста Львів і Тернопіль. А серед областей - Київщина та Одещина.

Система компанії «Київстар» відстежувала зміни базових станцій телефонами абонентів і віддалення від зони звичного місця розташування на радіус понад 1 кілометр упродовж дня, за який і розраховують дані.

Відтак, згідно з отриманими даними, найбільше абонентів обмежили своє пересування на період самоізоляції на Київщині – 29,2%. На другому місці Одещина із показником 21,9%, а та третьому – Харківщина (19,15%). За нею слідують Львівщина (18,8%) та Дніпропетровська область (18,3%).

Також сумлінно до обмежувальних правил карантину поставились Полтавська (16,8%), Запорізька (16,2%), Тернопільська (15,8%) та Івано-Франківська області (15,8%).

Щодо міст, то найкраще дотримуються самоізоляції Львів (62%) і Тернопіль (59%). Далі за лідерами – Черкаси (48%), Рівне (42%), Івано-Франківськ (37%).

Крім того, минулого тижня Міністерство цифрової трансформації України на основі даних мобільних операторів створило карту, на якій візуалізували дотримання правил самоізоляції громадянами, які повернулися з-за кордону.

Нагадаємо, усі українці, які повертаються з-за кордону, підписують добровільну згоду на 14-денну самоізоляцію. Упродовж цього часу їм заборонено покидати дім чи інше місце ізоляції, їх також зобов'язали встановити спеціальний додаток на смартфон «Дій вдома», аби поліція змогла слідкувати за їхнім пересуванням. У разі порушення самоізоляції - штраф від 17 до 34 тис. грн.

Последние новости