Карантинне: на Львівщині суд вперше оштрафував порушника самоізоляції

Карантинне: на Львівщині суд вперше оштрафував порушника самоізоляції фото

Карантинне: на Львівщині суд вперше оштрафував порушника самоізоляції фото

Події
14 квiтня 2020 10:46

На Львівщині суд вперше оштрафував на 17 тисяч гривень порушника самоізоляції, який вже на другий день покинув дім.

Про це пише Zaxid.net з посиланням на постанову суду.

Йдеться про 39-річного мешканця Дрогобича, який повернувся з-за кордону і мав перебувати в своїй квартирі 14 днів, проте на другий день самоізоляції покинув дім.

«22 березня місцевий житель Іван Д. повернувся з-за кордону і підписав згоду на добровільну самоізоляцію. Підписуючи цей документ, Іван Д. зобов’язався упродовж 14 днів залишатися у своїй квартирі і ні з ким не контактувати. Однак на другий день самоізоляції Іван Д. порушив умови самоізоляції і покинув свою квартиру. Поліцейські не знайшли Івана Д. вдома і склали протокол про порушення», - йдеться у постанові суду.

На судовому засіданні, яке відбулось 8 квітня, чоловік визнав свою провину і зізнався, що справді покинув місце ізоляції. Причину такого вчинку він не назвав.

Суддя Дрогобицького райсуду Зоряна Павлів визнала чоловіка винним у порушенні карантину і оштрафувала його на 17 тис. грн.

Зазначимо, усі українці, які повертаються з-за кордону, підписують добровільну згоду на 14-денну самоізоляцію. Упродовж цього часу їм заборонено покидати дім чи інше місце ізоляції, їх також зобов'язали встановити спеціальний додаток на смартфон «Дій вдома», аби поліція змогла слідкувати за їхнім пересуванням. У разі порушення самоізоляції - штраф від 17 до 34 тис. грн.

Нагадаємо, на Львівщині на 17 тисяч гривень оштрафували флористку, яка продала у квітковому кіоску квітку під час карантину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах