У Львові знизилися ціни на огірки. Водночас дуже подорожчали фрукти. Про це повідомили статистики. За їхніми словами, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львівській області у травні 2020 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 2,0%.
Так, фрукти подорожчали на 26,5%. Ціни на яйця підвищилися на 12,3%. На 3,9–2,7% зросли ціни на субпродукти яловичі та курячі, рибу живу, охолоджену, олію оливкову, крупи гречані, чай; на 2,0–1,0% – на сосиски, сардельки, субпродукти свинячі, яловичину, маргарин, макаронні вироби з м’яких сортів пшениці, оселедці.
Овочі подорожчали у середньому на 0,9%, зокрема картопля – на 12,1%, морква – на 11,0%, капуста білокачанна – на 8,7%.
«Водночас на 16,9% подешевшали помідори, на 11,2% – огірки, на 9,2% – перець солодкий, на 6,9% – буряк», – йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, які незвичайні ресторани відкрилися у Львові навесні 2020 року.